La Policia Local de Mataró inicia la campanya de control de la contaminació produïda per vehicles

L’Ajuntament de Mataró, mitjançant la Unitat de Qualitat de Vida de la Policia Local amb la col˙laboració del Servei de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, inicia dilluns vinent, 25 de febrer, la campanya de control d’emissions de fums i gasos dels vehicles.


Així, a partir del dilluns hi haurà instal˙lada una unitat mòbil a la Via Europa, entre la ronda Mossèn Jacint Verdaguer i el carrer Pirineus, des de les 10 del matí fins a la 1 del migdia, on dos agents de la Policia Local analitzaran el monòxid de carboni (CO) als vehicles que funcionen amb benzina i l’opacitat als vehicles que utilitzen gas-oil. La campanya finalitzarà el 8 de març.

Una vegada s’hagin efectuat els treballs de revisió de les emissions de fums i gasos contaminants, els agents lliuraran al conductor del vehicle una còpia de l’acta. Si la mesura fos desfavorable es donarà una setmana de termini perquè es procedeixi a la reparació de l’anomalia i es torni a sotmetre a la prova. De no fer-ho s’estendrà la denúncia pertinent per la infracció comesa.

Aquesta campanya es fa amb l’objectiu de reduir al màxim el problema del trànsit a la ciutat, ja que aquest és un dels factors més importants de contaminació. Els gasos emesos pels tubs d’escapament disminueixen la qualitat de l’aire que respirem i els sorolls que provoquen fan la ciutat menys agradable.

——————————————————————————–