La Policia Local i el servei de Mobilitat estableixen mesures de seguretat viària per a aquestes festes de Nadal

El Mataró Bus amplia per aquestes dates la


5 amb un autobús més

Els serveis de la Policia Local i Mobilitat han establert un seguit de mesures i recomanacions de seguretat viària amb l´objectiu de millorar la mobilitat, tant de vianants com de vehicles, que s´incrementa aquests dies amb motiu de les festes nadalenques.


Les mesures a tenir en compte són les següents:

Mesures de senyalització al centre històric

Hi ha quatre plafons informatius localitzats a la plaça Espanya – carrer del Parc; a la ronda Barceló – camí Ral; al carrer Biada – ronda Prim i al carrer Lepanto – avinguda Maresme que informen de la conveniència d´accedir al centre amb transport públic, donat que s´han implementat mesures de restricció del trànsit.

Els dies 6, 7, 14, 21, 22 i 28 de desembre de 2002 i el dia 4 de gener de 2003, de 18 a 21 hores estaran tallats a la circulació de vehicles el carrer de Sant Josep des de la plaça de les Tereses i la Muralla de Sant Llorenç des del carrer de Sant Josep, a fi de garantir la seguretat i comoditat dels vianants.

A la Muralla del Tigre cantonada amb el carrer Argentona una tanca indicarà el tall de circulació de la Muralla excepte per a taxis, bus, residents i l´accés a l´aparcament de La Riera. El cartell de senyalització dinàmica també donarà a conèixer l´estat d´ocupació de l´aparcament de La Riera.

Una altra tanca localitzada al carrer Sant Josep cantonada plaça de les Tereses, informarà de la prohibició de circulació per aquest carrer. L’accés alternatiu a l’aparcament de La Riera es farà pel carrer Amàlia.

Mesures de control a la ciutat

El servei de la Policia Local vetllarà per l’aplicació de les mesures de senyalització al centre històric.

A més, durant aquestes festes seran destinades unitats de la Policia Local per realitzar els següents serveis:

. Control de seguretat viària als vials amb major activitat comercial, tenint més en compte aquells on es produeixen més aglomeracions.

. Reducció d’indisciplina viària per facilitar la mobilitat dels vianants, dels usuaris del transport públic i dels accessos als aparcaments o zones d’estacionament.

. Control de velocitat i/o alcoholèmia per reduir l’accidentalitat, especialment en els horaris i en els vials amb major risc.

Consells per millorar la fluïdesa de la circulació a la ciutat.

. Utilitzar preferentment el transport públic per arribar a les zones comercials de la ciutat.

. Estacionar correctament a les zones autoritzades, aparcaments públics o privats, zones blaves… si per necessitat utilitza el seu propi vehicle.

El Mataró Bus i les festes de Nadal

Per altra banda, el servei de transport públic Mataró Bus durant aquestes festes nadalenques ampliarà amb un autobús més la
5. Així, les tardes dels dies 15 i 22 de desembre i el 5 i 12 de gener aquesta línia augmentarà la seva freqüència de pas.

Dins la campanya de Nadal, Mataró Bus felicitarà els seus usuaris a través d´un Pare Noël que del 20 al 24 de desembre visitarà els autobusos i els lliurarà un obsequi. I del 2 al 5 de gener serà un Patge Reial qui farà els viatges per recollir les cartes dels nens i nenes i a més regalarà caramels i un recordatori.