La VII Fira-Mercat de Bolets se celebra el pròxim cap de setmana

La mostra es complementarà amb diferents activitats com una degustació o una exposició

El pròxim cap de setmana, els dies 9 i 10 de novembre, tindrà lloc a la plaça de l´Ajuntament la VII Fira-Mercat de Bolets. La fira està organitzada per l´Institut Municipal de Promoció Econòmica i el Museu de Mataró amb la col.laboració del Gremi d´Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme.


A la mostra hi participaran venedors de bolet fresc, en conserva i assecats, s´hi podrà trobar també llavors, llibres especialitzats, cistells per anar a buscar bolets i eines, entre altres.

A més, i com ja és tradicional, el diumenge 10 a les 12 del migdia el públic podrà degustar el plat d´aquest dia: l´arròs amb bolets. Aquest tast popular està organitzat pel Gremi d´Hostaleria amb la col.laboració dels alumnes dels cursos d´auxiliar de cuina de l´IMPEM.

Com a activitats paral.leles a la fira-mercat, hi ha les jornades gastronòmiques, en les quals 12 restaurants de Mataró i rodalies ofereixen, del 4 a l 7 de novembre, menús elaborats bàsicament amb bolets.

Per altra banda, el divendres 8 a les 12 del migdia, al mercat de la plaça de Cuba s´obsequiarà als compradors amb un tast de bolets.

La VII Fira-Mercat de Bolets estarà oberta de les 10 del matí fins a les 22 h.

Sortida al bosc per anar a buscar bolets

Una altra activitat és la sortida al bosc per anar a buscar bolets organitzada per la Secció de Ciències del Museu Comarcal del Maresme, que es porta a terme el dissabte 9 al matí. El lloc de trobada és al passeig del Callao (davant de l´Escola Universitària de Mataró) a les 8 del matí, i tots aquells que hi vulguin participar hauran de porta cotxe, un cistell i un ganivet.

Una vegada s´ha tornat del bosc, es classifiquen i s´exposen al recinte de la fira tots els bolets trobats. També s´exposaran els exemplars que els visitants hi vulgui aportar.

Aquesta 18a exposició de bolets es podrà visitar el mateix dissabte de 13 a 12 h i el diumenge de 10 a 21 h.

La mostra també la podran visitar, el dilluns dia 11 de novembre de 9 a 13 h, les escoles que hagin concertat visita prèviament. Aquesta activitat va adreçada als alumnes d´ESO amb l´objectiu d´aprendre a descriure els bolets i a relacionar la seva morfologia amb les diferents formes de dispersió de les espores.