Les desfilades dels Armats de Mataró formaran part del patrimoni cultural de la ciutat

En el ple de demà dijous, 7 de març, està previst que s’aprovi que les desfilades dels Armats de Mataró siguin reconegudes com a part integrant del patrimoni cultural de la ciutat.

Antecedents

El març de 1999, l’entitat Armats de Mataró va sol˙licitar el reconeixement de l’entitat com a patrimoni cultural de la ciutat, l’escrit que van presentar venia avalat per les signatures de més de 400 persones, 4 entitats ciutadanes, 2 partits polítics, un grup municipal i 20 regidors del consistori.

L’Ajuntament va respondre demanant que era necessari solucionar dos problemes que tenia l’entitat: un local adequat per a la seva vida associativa i l’ampliació de les activitats d’assaigs i representacions públiques com a fet cultural amb reconeixement ciutadà.

Una vegada superats aquests dos problemes, Armats de Mataró, el 25 d’octubre de 2001, demana activar de nou el procediment per al reconeixement de les desfilades com a patrimoni cultural de la ciutat.

Armats de Mataró

Armats de Mataró és una associació de caràcter cultural amb la finalitat d’organitzar actes culturals, religiosos i d’esplai. Les seves activitats les fan principalment a la ciutat de Mataró. La primera prova documental de la seva existència data de l’any 1705.

——————————————————————————–