Les jornades d´agermanament amb Daimiel es clouen amb la voluntat de continuar els intercanvis entre Vilassar de Mar i aquest poble de la Manxa

 

Amb la voluntat de continuar els intercanvis es van cloure ahir les II jornades d´agermanament entre Vilassar de Mar i Daimiel. Aquestes jornades han comptat amb nombroses activitats entre les quals cal assenyalar la visita al Mercat de la Flor i la Planta, una festa manxega i una festa catalana.

Però sens dubte, el plat fort d´aquestes segones jornades ha estat la representació el dissabte a la tarda de la sarsuela “La Rosa del Azafrán”. Més de 600 persones van assistir a aquest espectacle amb el qual la delegació daimieleña formada per 135 persones va aconseguir arrencar centenars d´aplaudiments entre el públic. La sarsuela, un projecte cultural de la regidoria de Cultura de l´Ajuntament de Daimiel, va captivar al públic vilassarenc amb la il·lusió, les ganes i sobretot la professionalitat dels seus actors, músics i ballarins, tots veïns i veïnes d´aquest municipi manxec.


 

La primera activitat que va realitzar la comissió daimieleña només arribar el divendres al migdia va ser la visita al Mercat de la Flor. A continuació, va tenir lloc un dinar de germanor i després de descansar en l´hotel de Santa Susanna on estaven allotjats, la delegació va assistir a la festa organitzada per la Asociación de daimieleños de Vilassar de Mar y Comarca. Centenars de persones es van concentrar a la plaça Carlos Trias per compartir experiències, donar la benvinguda als nouvinguts i també degustar el típic “pisto” i la “limoná”. Al dia següent, la platja va ser el principal destí dels daimieleños que a la tarda van delectar amb les seves veus al públic assistent a la sarsuela “La Rosa del Azafrán”. La celebració va continuar a la nit a l´escola Vaixell Burriac on l´AVAL va oferir un sopar català amb havaneres, rom cremat i la música del grup No emprenyis la Dolors!. Les segones jornades d´agermanament van finalitzar el diumenge 2 de juny amb un aperitiu a l´Ajuntament de Vilassar, abans de reprendre el viatge de tornada, i amb les paraules d´agraïment per part dels representants d´ambdós ajuntaments.
Vilassar de Mar i la ciutat manxega de Daimiel estan agermanades oficialment des del mes de juny de l´any passat.