Les Primeres Jornades de Senegalesos donaran a conèixer la realitat de la immigració del Senegal a Catalunya

En el transcurs dels tres dies es faran diferents conferències i tallers

El pròxim divendres, 24 de maig, s’iniciaran les Primeres Jornades de Senegalesos a Catalunya. Aquestes jornades estan organitzades per la regidoria d’Igualtat i Solidaritat de l’Ajuntament de Mataró i l’Associació Planeta i compten amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.


Les jornades, que es portaran a terme en el transcurs de tot el cap de setmana: el divendres 24 i el dissabte 25 de maig a l’Institut Politècnic Miquel Biada (avinguda Puig i Cadafalch, 89-99), i el diumenge 26 de maig al Casal de Joves (plaça Espanya, 1), s’organitzen dins el marc de l’Assemblea General de la Coordinadora d’Entitats Catalanes de Residents Senegalesos pel Desenvolupament i Integració Social.

Durant aquests tres dies d’activitats, es pretén donar a conèixer a la societat catalana i a les seves institucions la realitat de la immigració senegalesa, establir acords de col·laboració amb les entitats i institucions catalanes i consolidar i ampliar la xarxa associativa dels immigrants senegalesos de Catalunya així com els contactes amb altres entitats d’immigrants africans.

Les jornades estan adreçades a tothom que ho desitgi i es preveu que hi assisteixin entre 200 i 300 persones d’arreu de Catalunya.

Amb la voluntat de reflexionar sobre la immigració senegalesa i la problemàtica social que es crea en el país d’acollida, a més de la vessant de la contribució en el desenvolupament econòmic del Senegal, s’han programat els actes següents:

Divendres 24 de maig

– 17,30 hores

Inauguració de les jornades a càrrec de: Consol Prados, consellera-delegada d’Igualtat i Solidaritat de l’Ajuntament de Mataró; Salvador Obiols, secretari d’Immigració de la Generalitat de Catalunya; M. Dolors Renau, directora del gabinet d’Integració Europea i Solidaritat de la Diputació de Barcelona; i Oumar Diallo, president de l’Associació Planeta.

– 18,45 hores

Pausa

– 19,00 hores

Conferència: “Impacte de l’emigració i perspectives de l’Estat senegalès”, a càrrec de Landing Savane, ministre d’Indústria, d’Artesania i Mines i secretari general del PADS (Partido Africano para la Democracia y Socialismo)

Dissabte 25 de maig

– 10,00 hores

Conferència: “La cooperació per al desenvolupament a l’Àfrica Occidental: Reptes i perspectives”, a càrrec d’El Hadji Amidou Kasse, director del diari Le Soleil, expert en cooperació internacional

– 11,30 hores

Tallers:

Educació i immigració
Coordina: Moviment Educatiu del Maresme (MEM)

Quina cooperació per Àfrica?
Coordina: Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Salut i immigració
Coordina: Programa de Salut Comunitària (PSC)

Immigrant o ciutadà
Coordina: Centre d’Estudis Africans de Barcelona (CEA)

– 14,00 hores

Dinar

– 17,00 hores

Conclusió dels tallers

– 18,00 hores

Conferència: “Conflictes en els països de l’Àfrica negra. Solucions i cultures preventives”, a càrrec d’Alioume Time, president de Rassemblement des Droits de l’Homme (RADHOO)

– 20,00 hores

Cloenda a càrrec d’un representant de la coordinadora i de Consol Prados, consellera-delegada d’Igualtat i Solidaritat

– 21,00 hores

Sopar solidari amb mostra d’estètica i bellesa africana

– 23,00 hores

Concert a càrrec de Sakis et les Sexy Chocolat

Diumenge 26 de maig

– 11,00 hores

Reunió coordinadora.