Maria del Mar Bonet obre el 5 de juliol el Festival d´Estiu d'Alella

La quarta edició del Festival aposta per la varietat de registres i estils musicals

Text
La música i la dansa tornen a omplir les nits de juliol a Alella. El Festival d´Estiu encara la seva quarta edició amb una oferta variada i de qualitat reunida amb la intenció de satisfer els gustos de tot tipus de públic. El certamen inclou set espectacles de dansa, cançó catalana, música tradicional, barroca, clàssica contemporània, caribenya i de bandes sonores del cine americà.

Com en les dues darreres edicions, els quatre concerts de pagament del Festival als Jardins –Maria del Mar Bonet, David Campos, l´Orquestra de Cambra de Terrassa 48 i el Conjunt Barroc del Cafè- es complementen amb les actuacions gratuïtes del Festival al Carrer, que pretén apropar la música a tots els ciutadans. Els escenaris dels espectacles al carrer seran novament els parcs de Can Sors i Gaudí i el carrer Àfrica, tres espais públics que acolliran els concerts de Laura Simó Quintet, Miquel Gil i el grup caribeny Aché.
La cantant mallorquina Maria del Mar Bonet serà l´encarregada d´obrir el Festival als Jardins amb un repàs de Terra secreta, el 5 de juliol al Passeig dels Jardins de Cal Marquès. La dansa protagonitza la segona proposta programada per al 12 de juliol al Jardí de les Estàtues de Cal Marquès, de la mà de la companyia de ballet David Campos. El coreògraf promet sorprendre els assistents amb un programa variat i atractiu que inclou dos fragments de la nova producció de la companyia En clau de jazz (Rhapsody in blue i Aqua); un extracte de l´obra El Quixot, amb música en directe de Pedro Burruezo Bohemia & Camerata (Rito Gitano); i escenificacions transgressores que conjuguen el rock amb el clàssic (Rock rèquiem).
El Festival als Jardins es tanca amb dues formacions instrumentals: el Conjunt Barroc del Cafè i l´Orquestra de Cambra Terrassa 48. El Conjunt Barroc del Cafè presenta el 19 de juliol als Jardins de les Quatre Torres La Cantata del Cafè de Johann Sebastian Bach, acompanyat de la soprano Susanna Puig, el baríton Xavier Mendoza, el tenor Jordi Mas i els actors Llorenç Blasi i Quim Lecina. L´Orquestra de Cambra Terrassa 48, dirigida per Quim Térmens i formada per 16 instrumentistes, porta el 26 de juliol al Jardí de les Estàtues de Cal Marquès la Carmen de Shchedrin, una revisió actualitzada del mite de Carmen. La producció compta amb la col•laboració de Kimbala Percussió i l´escenògraf Francesc Ventura.
Les propostes musicals en espais públics del Festival al Carrer porten un atractiu i variat cartell que arrenca el 10 de juliol al parc de Can Sors amb una nit de cine protagonitzada per Laura Simó Quintet. L´espectacle My Favourite Things fa un recorregut per les melodies de les pel•lícules i musicals americans. El 17 de juliol, al Parc Gaudí ressonarà la veu de Miquel Gil i la música de Bandaband, amb el seu últim disc Eixos. Tanca les actuacions gratuïtes el grup Aché, el 24 de juliol al carrer Àfrica, amb un repertori per ballar salsa, rumba cubana, merengue, cúmbia i altres ritmes afrocubans i caribenys.


PROGRAMA FESTIVAL D´ESTIU ALELLA 2008

Festival als Jardins

Maria del Mar Bonet
5 de juliol. Passeig dels Jardins de Cal Marquès

Maria del Mar Bonet, una de les millors veus mediterrànies i una de les artistes catalanes més reconegudes internacionalment, arriba a Alella per oferir un recital íntim del seu darrer disc Terra secreta als Jardins de Cal Marqués. Ovidi Montllor, Joan Bibiloni, Guillem d´Efak i Joan Manel Serrat són alguns dels autors d´aquest llibre de viatges en el qual la cantant mallorquina mostra la seva faceta més íntima, personal i secreta. Maria del Mar Bonet actuarà a Alella acompanyada de Vicenç Solsona (guitarra acústica i espanyola), Dani Espasa (piano, teclats i acordió), Antonio Sánchez (percussions), Jordi Gaspar (contrabaix) i Manuel Martínez del Fresno (violoncel) en un concert que s´augura inoblidable.

Companyia de ballet David Campos
12 de juliol. Passeig de les Estàtues de Cal Marquès

La companyia de dansa de David Campos tornar enguany al Festival d´Estiu d´Alella després de la bona acollida que va tenir el seu espectacle a l´edició de 2006. El coreògraf ha preparat per a l´ocasió una Gala de ballet que promet sorprendre els assistents amb un programa variat i atractiu. L´espectacle inclou dos fragments de la nova producció de la companyia En clau de jazz (Rhapsody in blue i Aqua); un extracte de l´obra El Quixot, amb música en directe de Pedro Burruezo Bohemia & Camerata (Rito Gitano); i escenificacions transgressores que conjuguen el rock amb el clàssic (Rock rèquiem).


Conjunt Barroc del Cafè
19 de juliol. Jardins de les Quatre Torres

El Conjunt Barroc del Cafè (dos violins, viola, violoncel, clavecí, guitarra barroca i flauta de bec), acompanyat de la soprano Susanna Puig, el baríton Xavier Mendoza, el tenor Jordi Mas i els actors Llorenç Blasi i Quim Lecina, porten a Alella la partitura íntegra de La cantata del cafè de Johann Sebastian Bach, precedida per la cèlebre Suite per a orquestra n.2 en si menor, afegint el text teatral de Josep Pujol. La cantata del cafè, estrenada el 1734 al Cafè Zimmermann de Leipzig, és l´obra més propera a una òpera que Bach va escriure.


Orquestra de Cambra Terrassa 48
26 de juliol. Jardí de les Estàtues de Cal Marquès

Amb Carmen, de Shchedrin, l´Orquestra de Cambra Terrassa 48 ofereix un espectacle pluridisciplinar per a tot tipus de públic que pretén involucrar la música clàssica més popular amb la música contemporània, el teatre i la imatge, revisant de forma molt atractiva i actualitzada el conegut mite de Carmen. Escrita el 1967, l´obra de Shchedrin conjuga les melodies populars de Bizet amb un tractament rítmic i harmònic proper a l´estètica contemporània del segle XX. L´orquestra que dirigeix Quim Térmens, integrada per 16 instrumentistes, compta en aquesta producció pròpia amb la col•laboració del grup Kimbala Percussió i l´escenògraf Francesc Ventura. AMB EL PATROCINI DE L´OBRA SOCIAL CAIXA TERRASSA.Festival al Carrer

Laura Simó Quintet
10 de juliol. Parc de Can Sors

La cantant barcelonesa arriba a Alella per fer-nos viure una nit de cine amb My Favourite Things, un espectacle creat per retre homenatge al cinema. Acompanyada a la guitarra per Joan Vinyals, al saxo tenor per Victor de Diego, al baix per Ignasi Zamora i a la bateria per David Gomez, Laura Simó ens condueix per un recorregut cronològic des dels anys quaranta fins als vuitanta, passejant per les melodies de les pel•lícules i musicals americans que alguna vegada ens han emocionat i guardem a la memòria.

Miquel Gil + Bandaband
17 de juliol. Parc Gaudí

Miquel Gil segueix imparable en la seva tasca d´anar buscant i trobant textures, maneres, colors i sabors nous per cantar les lletres que escriuen els joves poetes en llengua catalana. El cantant de Catarroja, una de les grans veus del panorama musical mediterrani, acompanyat de la formació musical Bandaband presenten al Parc Gaudí el seu darrer treball discogràfic Eixos, un disc que recull peces d´Enric Casasses, Manel Rodríguez i Feliu Ventura, entre d´altres autors. Fundador del grup Al Tall, amb Vicent Torrent i Manolo Miralles, Gil ha centrat la major part de la seva carrera professional en la música d´arrel tradicional.

Aché!
24 de juliol. Carrer Àfrica

L´objectiu d´aquest grup gironí és fer de cada concert un esdeveniment únic amb un repertori que convida a escoltar i ballar salsa, rumba cubana, merengue, txa-txa-txa, cúmbia i altres ritmes afrocubans i caribenys. María Elena Espinosa (cantant), Noelia Rodríguez (teclats), els germans Cuentas (percussions), Carles Sales (baix) i Andreu Aranda (saxo contralt) oferiran peces tan populars com Azúcar, Oye como va, Lágrimas negras o la Bilirrubina.PETITA HISTÒRIA DEL FESTIVAL

El Festival d´Estiu va néixer el 2005 amb la voluntat d´oferir una proposta cultural de qualitat en diferents espais a l´aire lliure que destaquen per la seva bellesa i són desconeguts per la gran majoria dels alellencs i alellenques. D´aquesta forma, el Jardí de les Estàtues i el Passeig de Cal Marquès es van convertir en els primers escenaris del Festival als Jardins que l´any 2006 va ampliar-se amb l´escenari dels Jardins de les Quatre Torres. Però a banda d´aquests espais privats, cedits exclusivament per al Festival d´Estiu, l´Ajuntament d´Alella va decidir l´any 2006 estendre l´oferta musical a espais públics del municipi.
En aquesta línia de creixement, va néixer el Festival al Carrer, una proposta cultural que ofereix a les nits d´estiu propostes musicals de gran nivell i pensades per a tots els públics al carrer Àfrica, al parc de Can Sors i al parc Gaudí.
Enguany hem preparat un programa variat on la música i la dansa prenen protagonisme, en solitari o barrejades amb d´altres arts escèniques per oferir un resultat final sorprenent. Gaudirem de propostes tan diferents com La cantata del cafè de Johann Sebastian Bach o Carmen, de Shchedrin, produïdes e interpretades per reconegudes orquestres musicals catalanes, de les veus de Maria del Mar Bonet, Miquel Gil i Laura Simó, del ballet de David Campos o del ritme caribeny del grup Aché!. Una oferta diversa i de qualitat per atreure a tot tipus de públic de dins i fora del municipi i que converteix el Festival d´Estiu en un dels principals referents culturals de la comarca del Maresme.
Des dels inicis, els organitzadors del Festival d´Estiu han vist recompensada la seva tasca pel reconeixement del públic, dels mitjans de comunicació, dels patrocinadors i en definitiva, de tot el poble. Per aquest motiu us convidem a participar d´aquest Festival d´Estiu, un programa cultural consolidat més enllà de les nostres fronteres que cada anys rep prop de 3.000 persones.

VENDA D´ENTRADES

A partir del 16 de juny als punts habituals:
CAN LLEONART
Tel. 93 540 40 24
Horari: de dilluns a dijous de 8h a 14h
i de 17h a 20h i divendres de 8h a 14h
SERVICAIXA
902 33 22 11
www.servicaixa.com
Informació: www.festivalalella.org

Preus:

Maria del Mar Bonet ( 5 de juliol): 20 euros
Companyia de Ballet David Campos (12 de juliol): 25 euros
Conjunt Barroc del Cafè (19 de juliol): 15 euros
Orquestra de Cambra de Terrassa (26 de juliol): 15 euros

ABONAMENT QUATRE ESPECTACLES: 60 euros