Mataró acollirà els Jocs Europeus de l’Esport i la Salut del 2004

El president del Patronat Municipal d´Esports, Francesc Melero, viatja aquest cap de a París (França) amb l´objectiu de recollir el testimoni simbòlic de la propera celebració a la ciutat dels Jocs Europeus de l´Esport i la Salut, que tindran lloc durant el juny del 2004.


El testimoni és concretament una petita olivera, que li serà entregada diumenge, 29 de juny, de mans dels organitzadors i els representants la darrera seu dels Jocs, que ha estat París.

El passat 6 de març, el consell plenari del Patronat Municipal d’Esports va donar el vist-i-plau a fer la sol·licitud formal de convertir Mataró en seu d´aquests jocs a la Comission Européenne du Sport et de la Sante (CESS) , a través de la Federació Catalana d´Esport. I, finalment, la CESS va decidir en una reunió ordinària celebrada a Budapest que la ciutat seria la propera seu dels Jocs Europeus de l´Esport i la Salut del 2004.

Entre 10.000 i 15.000 persones fent exercici

Els Jocs Europeus de l’ Esport i la Salut reuneixen a la majoria dels països europeus, en tres jornades, amb l´objectiu de fer tot tipus de pràctica esportiva, ja sigui de competició com activitat esportiva de caire més lúdic. A més, tampoc hi ha condicionants quant a participants i hi tenen cabuda tant els esports individuals com els d´equips. Per altra banda, els diferents equips i esportistes faran conjuntament la seva activitat esportiva amb equips i esportistes de la Mataró, perquè, del que es tracta és de promoure la pràctica de l´exercici físic. En definitiva, durant tres dies seguits, la ciutat s´omplirà d´esportites d´arreu d´Europa que, barrejats amb esportives locals, faran les seves activitats per diferents indrets de Mataró. En total es preveu que, entre esportistes i acompanyants hi hagi un moviment d´entre 10.000 i 15.000 persones a la ciutat.

Els Jocs Europeus de l’ Esport i la Salut se celebran cada dos anys i, en anteriors edicions, s’ han fet a Barcelona, Reus, i París.