Mataró comptarà amb un Skatepark a Les Hortes del Camí Ral

L´empresa municipal d´urbanisme PUMSA construirà properament un Skatepark al polígon Les Hortes del Camí Ral, prop de la rotonda de la porta Laietana.

El consell d´administració de PUMSA va acordar dimarts passat, 19 de novembre, l´adjudicació del projecte a l´empresa Construccions Antoni Gerard, SL i les obres tenen un pressupost de 100.000 euros.


Aquest Skatepark serà una zona pública destinada a la pràctica de patinatge en la modalitat “skate”, és a dir, la que es considera patinatge urbà i en la que habitualment els esportistes fan servir taules de monopatí (skateboard) o patins sobre rodes.

El projecte respon a la demanda formulada per un grup de joves patinadors, que van sol·licitar a l´Ajuntament un lloc on patinar, a banda de la pista en U de la que ja disposen al polígon del Pla d´en Boet (carrer Sant Cugat).

Les obres tenen previst començar durant el mes de gener del 2003 i tindran una durada de dos mesos aproximadament.

Descripció de les instal·lacions

L´Skatepark de Mataró ocuparà 977 m2 d´una parcel·la de propietat municipal i estarà dotat d´una àmplia gamma d´elements arquitectònics destinats a la pràctica del patinatge urbà. Per fer l´obra és necessària una mica d´excavació prèvia, però també s´aprofitarà el pendent del terreny, i per fer el gruix dels treballs es farà servir formigó amb un acabat lliscant.

Per les seves dimensions, característiques i disseny, aquesta instal·lació és bastant singular i hi ha poques ciutats catalanes que disposin d´una de similar. Per dissenyar-lo, PUMSA ha requerit l´assessorament de tècnics especialitzats en aquest àmbit.

A primer cop d´ull, la pista pot sembla un gran sot de formes circulars i sinuoses amb tres illetes, dues de les quals tindran cantonades arrodonides i una que no.

Per als experts en aquesta modalitat de patinatge, l´skatepark comptarà amb tres zones molt apreciades per fer salts i cabrioles: un “Quarter Pipe”, un “Fun Box” i una zona “Multibowl”.

El pla principal de la pista ocuparà 385 m2, el “Funbox” 31 m2, la zona anomenada de “Multibowl” tindrà 326 m2.

.