Més de 2.700 escolars de Mataró rebran l’Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvolupament

La regidoria de Ciutat Sostenible de l´Ajuntament ha tramès a 16 centres educatius de Mataró més de 2.700 exemplars de l´Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvolupament, que ha editat la Diputació de Barcelona amb motiu del 10è aniversari de la Cimera del Desenvolupament Sostenible de Río de Janeiro.


L´agenda està destinada als alumnes de 3r i 4rt d´ESO i és, a banda d´un instrument útil per ordenar el calendari de cites i deures escolars, un manual pedagògic amb consells i amb suggeriments de pràctiques sobre mesures d´estalvi energètic i d´altres activitats relacionades amb el medi ambient.

Així, per exemple, s´hi recullen descripcions sobre quins són els aparells domèstics considerats eficients o no -en funció del consum elètric que fan- o un exercici sobre com llegir correctament la factura elèctrica.

La Cimera de Río

La Cimera de Río, organitzada per les Nacions Unides, va reunir representants de 179 països i és una fita important en el marc del desenvolupament sostenible mundial, ja que per primera vegada es va parlar de les Agendes 21 Locals i els compromisos que a nivell local es podien prendre perque el creixement de les ciutats fos el més equilibrat possible.

A l´interior de l´Agenda es pot trobar un fulletó que explica, precisament, com es va desenvolupar el procés d´Agenda 21 a Mataró i quins són els compromisos de la ciutat amb la sostenibilitat.

Centres participants

Els 2.785 estudiants que comptaran amb aquesta aquesta seran dels següents centres: IES Alexandre Satorras, IES Thos i Codina, IES Damià Campeny, IES Puig i Cadafalch, IES Miquel Biada, IES Pla d´en Boet, Cor de Maria, GEM, Divina Providència, Meritxell, Sagrat Cor, Mare de Déu de Lourdes, Sant Josep, Sol Ixent, El Turó i Freta.