Mongetes del ganxet estofades amb bolets i cloïses
Descripció
Aquest plat el podeu harmonitzar amb Marqués de Alella 2010, celler Marqués de Alella
Ingredients
Per a 4 persones:
400 g de mongetes del ganxet
400 g de bolets del temps
300 g de cloïsses
Vi blanc sec
Oli i sal
1 fulla de llorer
1 branqueta de farigola
Alla
Julivert
2 tomàquets madurs
1 ceba
Elaboració
Posem les mongetes en recull el dia abans. Les bullim a poc a poc amb aigua que no tingui calç i hi afegim la sal. Un cop cuites, deixem que es refredin, així quedaran més senceres.
Fem un sofregit en una cassola: tallem els alls i els posem a daurar amb un raig d’oli, hi afegim la ceba picada i després els tomàquets a trossos. Hi afegim un got de vi blanc sec, la fulla de llorer i la branqueta de farigola, fins que redueixi el bi a la meitat.
Escorrem les mongetes i les tirem a la cassola junt amb els bolets saltats. Fem arrecar el bull i hi afegim les cloïsses. Quan s’obrin les cloïsses, ja estarà a punt per servir. Ho acabarem amb un polsim de lulivert picat.
Restaurant
Restaurant Botavara
VILASSAR DE MAR
Productes
Llegums