Notes històriques i geogràfiques sobre Arenys de Munt

 

ALCALDE: Andreu Majó i Roca PARTIT: AM2000-EPM {n}GOVERN: AM2000-EPM ADREÇA: Rbla Francesc Macià, 59 C.P.: 08358 TEL.: 93 7937980 FAX: 93 7950630 EXTENSIÓ (Km2): 22,04 HABITANTS: 7.190 (any 2004)  
arenysmunt@diba.es
Web de l’Ajuntament d’Arenys de Munt
Arenys de Munt, situat al peu de Collsacreu, a 121 metres d’altura. L’Església parroquial de Sant Martí (segle XVI), d’estil gòtic tardà, façana austera i campanar de torre quadrada, conserva un valuós retaule, realitzat pel poeta i pintor renaixentista Pere Serafí.
Algunes masies del segle XVI i XVII com Can Rossell o Can Mallol de la Torre, amb una torre de defensa, es reparteixen pel terme. A les afores del municipi, s’hi troba el Parc de Lourdes, amb una capella sota l’advocació d’aquesta verge i on es realitzen trobades i aplecs de la gent de la comarca. També s’hi troben restes arqueològiques, com la del Hipogeu ca l’Arquer i el Megàlit de l’Infern. Sempre han estat reconegudes les seves puntes de coixí i el seu vidre tallat, així com la col·lecció d’ocells naturalitzats. A ponent, a la població agregada de Torrentbó, trobem l’ermita de Santa Cecília (segle XVI), i a Sobirans, a la part més muntanyosa, la Capella del Remei, reconstruïda, originària del segle XV. Hi ha conreus de cireres i maduixes. ___________________________________________________________