Pèsol de Llavaneres

Descripció

El pèsol del Maresme, també conegut com a Pèsol Garrofal o de Llavaneres (varietat autòctona), és un llegum saborós característic per la seva gran dolçor. La llavor que es fa servir la produeixen els mateixos pagesos de la vil. Es sembra cap al mes d’octubre i pels voltants del mes de març comença la collita que s’allarga durant un o dos mesos.

El pèsol va començar sent símbol d’identitat principalment de Sant Andreu de Llavaneres, però ara ja ho és de tota la comarca. De fet, el seu gust i la seva qualitat fan que sigui conegut arreu com a “la perla verda del Maresme

Temporada: febrer – maig On trobar-lo Els pèsols del Maresme es poden trobar en diverses botigues de la comarca. A més, durant els mesos de març i abril es poden assaborir i degustar en diferents restaurants. Fires i festes: Jornades gastronòmiques del pèsol del Maresme Foto del producte

 

Categoria Productes de l’horta