Premià de Dalt participa en la 20a Primavera Fotogràfica

L’exposició acull l’obra de sis fotògrafs, i la va inaugurar el 6 d’abril el secretari general de la Presidència, Carles Duarte

La sala d¹Arts i Lletres de la Societat Cultural Sant Jaume acull la primera part d’aquesta exposició, fins el proper 26 d’abril. És la primera vegada que Premià de Dalt hi participa. L’exposició la van inaugurar el secretari general de la Presidència, Carles Duarte, el 1r Tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Josep M. Parera, el comissari de l’exposició, Màrius Brossa, el coordinador de la Primavera Fotogràfica, Pep Rigol, i el persident de l’associació Arts i Lletres, Enric Vila, el passat 6 d’abril. Tot seguit, el nombrós públic assistent va gaudir d’un concert de música ètnica.


L¹exposició és una iniciativa de l¹Associació d¹Artistes de Premià de Dalt, en el marc de celebració de la Primavera Fotogràfica, una activitat cultural plenament consolidada que arriba a la seva 20a edició. Concretament, la mostra acull l¹obra de sis fotògrafs reconeguts, tots ells amb temàtica diferent. L’exposició l’encapçala una obra tridimensional. Es tracta del mite grec de Pegaso, recreat per la fotografia de Màrius Brossa -alhora comissari de l’exposició-, l’escultura de Martín Saracini i la poesia de Carles Duarte, també president de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. A més de “Pegaso”, la mostra també acull les obres “Paisatge mallorquí” de Hans Lindner, “La natura acollidora” d’Oriol Nogués, “L’aigua” de Hana Bernadova, “Bancs” de Montse Calmet, i “Viatges” de Lluís Vilaró.

En aquesta edició de la Primavera Fotogràfica s¹han programat 184 exposicions, i hi han participat 20 municipis catalans. El lema triat ha estat ³Catalunya, terra d¹acollida². En l¹exposició de Premià de Dalt, es combinen la fotografia amb la poesia.

Aquesta és la primera fase de la Primavera Fotogràfica a Premià de Dalt, i es pot visitar fins el 26 d¹abril. La segona part arribarà l¹11 de maig, amb una nova exposició fotogràfica a càrrec d¹altres artistes.