Presentació de la 14a Pesolada de Caldes d’Estrac

Presentació a càrrec de Pere Tàpies

El proper dijous 13 de març es dóna el tret de sortida a la Pesolada en un acte de presentació que conduirà el popular Pere Tàpies –conductor d´un programa radiofònic sobre gastronomia i cantant-, que tindrà lloc a la Sala Cultural de l´Ajuntament de Caldes a partir de les 7 de tarda. Serà però el 15 de març i fins el 27 d´abril que els restauradors participants en aquesta edició inclouran el pèsol en els seus menús.

L´Ajuntament de Caldes d´Estrac i l´Associació de Restauradors i Hostalers de Caldes (ARHC) organitzen la 14a edició de la Pesolada, unes jornades gastronòmiques que promocionen i fan gaudir de l´anomenada perla del Maresme, el pèsol de la floreta. El proper dijous 13 de març es dóna el tret de sortida a la Pesolada en un acte de presentació que conduirà el popular Pere Tàpies –conductor d´un programa radiofònic sobre gastronomia i cantant-, que tindrà lloc a la Sala Cultural de l´Ajuntament de Caldes a partir de les 7 de tarda. Serà però el 15 de març i fins el 27 d´abril que els restauradors participants en aquesta edició inclouran el pèsol en els seus menús. En l’acte de presentació, els restauradors participants e la Pesolada oferiran tasts dels seu plats elaborats amb pèsols. Enguany participen en les jornades un total de 16 restaurants, la majoria d´ells de Caldes –Fonda Manau, Can Suñé, Marola, El Taller, Voramar, Best Western Hotel Jet, El Vellard i Hotel Colón-, si bé també hi prenen part alguns restauradors dels pobles veïns com ara Arenys de Mar –L´Òliba, Bare Nostrum i Can Majó-, Sant Andreu de Llavaneres –Il Porto, Pins Mar i Petit Suñé- i Sant Vicenç de Montalt (Montaltmar i Celler de l´Isard). Fa 14 anys que Caldes d´Estrac va ser el municipi pioner en endegar unes jornades gastronòmiques entorn el pèsol de la floreta, una varietat autòctona del Maresme que es distingeix per la seva dolçor. Ja sigui com a plat principal o com acompanyament, el pèsol és considerat un dels ingredients que pren protagonisme tant a la cuina tradicional com a la cuina moderna. Durant aquestes edicions, la Pesolada s´ha consolidat i ha esdevingut tot un referent, a més d´un plaer pels sentits. I és que la qualitat del producte autòcton i el mestratge dels restauradors conviden a gaudir de la Pesolada, una cita ineludible pels amants de la gastronomia. Durant l´acte de presentació de la 14a Pesolada, el proper 13 de març, també es presentarà el llibre “Les extravagàncies del fashion-food, un llibre agredolç”, del periodista de TV3 Eugeni Rius, amb la presència de l´autor. Aquesta obra fa un elogi als productes alimentaris i a la cuina tradicional i, alhora, és una crítica i autocrítica d’algunes modes, tendències i hàbits que han anat prenent la cuina d’avui, arrossegada per l´aspecte més mediàtic i conegut, per tècniques, estils i combinacions que han transmès els nous cuiners.

Data: 2008-03-13

Lloc: Sala Cultural de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac

Ho organitza: Ajuntament de Caldes d’Estrac i Associació de Restauradors i Hostalers de Caldes (ARHC)

Tipus d’acte: -13-