Presentació de la Campanya: “TRIA! Maresme + net” per potenciar la recollida selectiva

{]}./ARXIUS/2008/fotos/vidre.jpg{]} Els ciutadans i ciutadanes de 27 municipis de la comarca: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, El Masnou, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar, són els destinataris de la campanya “TRIA! Maresme + net” que en els propers dies posarà en marxa el Consell Comarcal del Maresme.
La campanya, dissenyada per la fundació EcoMediterrània, té un cost econòmic de 90.000 € i el seu objectiu és informar i sensibilitzar ambientalment per tal d’augmentar el volum de recollida selectiva en origen de vidre, paper-cartró i envasos i embalatges lleugers.
Amb aquesta intenció, la campanya té com a població “diana” les unitats familiars en general i, en concret, les persones responsables de la gestió de les deixalles a la llar; la població infantil i juvenil, a través dels centres d’ensenyament; i els grans productors com el sector de l’hostaleria i la restauració i les agrupacions de comerciants. També s’intentarà arribar al màxim nombre possible d’entitats i associacions cíviques. Serà una campanya amb una important presència al carrer, que es reforçarà en dates puntuals com la campanya de Nadal i la diada de Sant Jordi. En total, s’han programat 80 actuacions (gairebé 3 a cadascun dels municipis) en el decurs de les quals dos actors donaran informació i material de la campanya als ciutadans. A més a més, està programada una exposició itinerant sobre deixalleries, jornades temàtiques sobre el reciclatge, concursos i actes lúdics. La campanya s’iniciarà en els propers dies i tindrà una durada d’un any. Més informació:  
imatge de la campanya  
dossier de la campanya  
dades de recollida selectiva municipi per municipi