PROGRAMA REFERENT D’OCUPACIÓ JUVENIL 2019-2020

  


El Consell Comarcal del Maresme gestiona un any més i dona continuïtat al Programa de Referent d’Ocupació Juvenil 2019, adscrit a l’Àrea de Promoció Econòmica i recolzat per l’àrea de Joventut, que dona cobertura a 29 municipis de la comarca. És un projecte que està subvencionat pel Servei D’ocupació de Catalunya i cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu.

Quin és l’objectiu del programa ROJ 2019 – 2020?


L’objectiu principal del programa és facilitar i acompanyar la transició de les persones joves, d’entre 16 i 29 anys, des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional mitjançant el treball en xarxa i transversal entre els diferents dispositius que treballen amb persones joves.


A qui va dirigit?


A persones joves d’entre 16 i 29 anys que resideixen a la comarca del Maresme, que necessiten suport, orientació i acompanyament per la continuïtat formativa i/o transició al món laboral.


En què consisteix el programa?


Les dues actuacions principals són:


     Atenció directa a joves: disposar d’una atenció personalitzada per part de les tècniques referents d’ocupació juvenil per proporcionar informació sobre l’oferta formativa existent, facilitant-ne les eines i els recursos necessaris per la preparació i accés a la recerca de feina i/o altres interessos que puguin ser de l’interès de la persona jove.


Les accions d’informació, orientació i acompanyament poden constar d’una única sessió de caire informatiu o d’un procés ampli format per diferents sessions en funció de la situació personal de la persona jove i poden ser individuals o grupals depenent dels objectius que es vulguin assolir i dels continguts que siguin necessaris treballar (aproximar al context laboral,  motivacions i interessos professionals, mercat de treball i ocupacions, informació sobre estudis, recerca de feina).


     Coordinació amb agents del territori: desenvolupar actuacions de coordinació, amb els i les diferents professionals del territori que treballen amb joves (Ocupació, Joventut, Serveis socials, Salut, Ensenyament, Salut, etc) per tal d’establir un treball en xarxa. Aquestes actuacions poden ser sessions de treball territorials, reunions i sessions informatives específiques amb els i les professionals en els centres educatius, informació de la cartera de serveis ocupacionals i altres a professionals, etc).


Com pots participar?


 Per tal de disposar d’una atenció personalitzada, cal omplir el següent formulari de sol·licitud d’atenció individual i les tècniques es posaran en contacte per planificar dia i hora de l’entrevista.


Com col·laborar i fer difusió dels recursos formatius al territori? 


Si vols fer difusió de les ofertes formatives de la teva entitat, omple el següent formulari i us la publicarem.