Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Maresme rep un reconeixement públic dels Mossos d’Esquadra

 

El Consell Comarcal del Maresme ha rebut un reconeixement públic dels Mossos d’Esquadra per la feina feta a partir de l’establiment de protocols d’actuació i de coordinació de diferents serveis en l’atenció a les persones víctimes. Concretament dins dels serveis d’Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA) i d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

 La tècnica de l’àrea de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Maresme, Yolanda Ascasso, ha estat l’encarregada de recollir la felicitació dels Mossos d’Esquadra en l’acte de celebració del Dia de les Esquadres que, presidit pel Conseller d’Interior Felip Puig, s’ha fet a Sant Celoni.

Amb aquest reconeixement públic, els Mossos d’Esquadra han valorat principalment l’esforç realitzat pel Consell Comarcal del Maresme en l’activació de la Xarxa Infància, Adolescència i Família (XIAF) que té com a objectiu coordinar tots els agents, serveis i institucions que intervenen, a nivell comarcal, en l’atenció als infants, adolescents i famílies.

 La Xarxa es va crear a finals de novembre de 2010. Des d’aleshores el principal projecte en el qual s’ha treballat ha estat el de la creació i activació del Protocol d’Atenció a la Infància de la comarca. Es tracta d’una eina, en l’elaboració de la qual van participar els tècnics referents dels cinc àmbits d’intervenció: salut, educació, acció social, cossos de seguretat i justícia, que permet disposar d’un retrat actualitzat de les necessitats i dels recursos existents a la comarca en matèria de maltractament infantil.