Sylvia Lagarda-Mata


 
Sylvia Lagarda-Mata
 
 

Nascuda a Barcelona, però ara viu a Argentona, el seu poble d’estiueig de tota la vida. Llicenciada en Ciències de la Comunicació i Màster en Audiovisuals, ha treballat sempre en el camp de la comunicació, com a publicista, guionista, productora de televisió, professora de cinema… Actualment fa de periodista al Consell Comarcal del Maresme. Va guanyar els premis:


– Certamen Literari López Picó 1986


– Finalista premi Sent Soví 2007


– Premi Talent 2017


 


  • Goita Camaco! Vale Pagès!

  • Mazapanes amargos

  • Fantasmes de Barcelona

  • Misteris de Barcelona per no dormir

  • El Diable és català

  • Misteris de Catalunya per passar por

  • L’últim mestre del Temple 


No heu passejat mai, de nit, per un parc d’atraccions? No vull dir una nit de festa, quan tots els artefactes estan en moviment i els sorolls, la música i la llum són ells mateixos una festa. Vull dir una nit de cada dia –o de cada nit– quan tot és silenci i ombres… Les nits en què la gegantina roda de la sínia està aturada i al capdamunt s’hi gronxen, mogudes per la brisa, les petites cabines. 


Les nits en què els cavallets resten immòbils, com fantasmes amatents; quan els autos de xoc s’alineen silenciosos mirant en la penombra amb els apagats fars dels seus ulls diabòlics; quan el tren de la bruixa no xiula ni sotragueja amb la seva alegria innocent… Les nits en què la Casa de la Por té un aspecte paorós, perquè la Por sembla vagar lliurement per les parets de falses teranyines, per les reixes cobertes de verdet, per les masmorres ocultes i els passadissos llòbrecs… Les nits en què els miralls deformants de la sala màgica tenen una brillantor misteriosa, sense ningú que s’hi miri, com si de darrere el vidre pogués sorgir, de cop i volta, l’ombra d’un antic reflex captiu…


De nit, un parc d’atraccions sembla tota una altra cosa: gairebé l’antítesi d’allò per al qual va ser creat. (Fantasmes de Barcelona, Angle Editorial)


 

 
 
 

A Contra corrent:


http://sylvialagardamata.blogspot.com.es/


Fantasmes de Barcelona: 


http://fantasmesdebarcelona.blogspot.com.es/


El Diable és català:


http://eldiableescatala.blogspot.com.es/