Tall de trànsit a la Gran Via

La Gran Via de Lluís Companys de Premià de Mar es tallarà al trànsit, entre els carrers Joan Prim i crta de Vilassar de Dalt, durant el proper dilluns 9 de desembre per dur a terme les obres de millora de clavegueram, pavimentació i urbanització de la zona.


El tall té una durada prevista de 4 mesos tot i això, es podrà accedir als aparcaments particulars i es facilitarà la càrrega i descàrrega a veïns i serveis, sempre que l’actuació de l’obra ho permeti. En aquest sentit, molts veïns podran fer ús dels aparcaments soterranis accedint-hi pels carrers Ramon Llull i Elisenda de Montcada, fins el moment que l’obra afecti a aquests carrers.

Per facilitar el màxim possible el trànsit es donen dues opcions de sortida a l’alçada del tall, la primera -obligada per a vehicles de tercera categoria (camions i autobusos)- serà baixant per Joan Prim i connectant amb la crta de Vilassar de Dalt per Romà Piera. La segona serà
exclusiva per a cotxes i significarà el canvi de circulació a Joan Prim, ara és de baixada i mentre durin les obres serà de pujada fins a Enric Granados que donarà sortida a la carretera mitjançant el semàfor que ara s’ha instal·lat. La parada d’autobús situada a Gran Via passa a la vorera de la Plaça dels Països Catalans / Joan Prim.

Aquesta important actuació permetrà instal·lar nou clavegueram i una canonada de pluvials, se soterraran les línies elèctriques existents, s’adaptaran els xamfrans per permetre l’accés de persones amb dificultats de mobilitat, es col·locarà nova pavimentació i es distribuiran les zones
de càrrega i descàrrega.

També s’ampliarà la vorera de muntanya i es modificarà l’alineació de la vorera de mar, de manera que l’aparcament en aquest costat, quedi integrat a la pròpia vorera. A més s’unificarà l’enllumenat públic i el mobiliari urbà nou segons els criteris de l’actuació de millora urbanística
realitzada el 1997 en el tram De la Plaça / Joan Prim, d’aquest cèntric carrer. El pressupost, de 573.154,61EUR, és una subvenció de la Diputació de Barcelona a través de la Xarxa de Municipis.

Per facilitar el pas de persones durant les festes nadalenques, la planificació d’obres no afectarà a la vorera de mar -la més comercial- fins passades festes. Tanmateix durant el període d’obres s’habilitarà aparcament en el tram de Gran Via entre la crta de Vilassar de Dalt i la plaça Doctor Ferran, es farà situant els cotxes en bateria amb la qual cosa s’assegurà més aparcament del que era habitual en aquesta zona.

Servei de Premsa: 93 741 74 28 / 74 12. 659 59 24 53 cruzcj@diba.es