Tots els centres cívics de Mataró disposen de servei d’internet per a ús dels ciutadans

Avui, 19 de febrer, el regidor de Noves Tecnologies, Sergi Bonamusa, s’ha apropat al Centre Cívic de Cerdanyola per conèixer el funcionament d’un dels nous punts de connexió a Internet que van entrar en funcionament ahir dilluns a tots els centres cívics de la ciutat.


La posada en servei d’aquests punts va sorgir com a proposta del grup de treball de canvi social i cultural del Pla Director per a la Societat de la Informació a Mataró i s’inclou com una de les accions impulsades per les regidories d’Educació i Noves Tecnologies i de Relacions Ciutadanes en el marc del projecte Tecnocampus.

Aquests punts d’informació estaran a disposició de tothom que tingui uns coneixements bàsics d’informàtica, de manera gratuïta. Per tal de poder accedir a aquest servei lliure a Internet, les persones interessades s’hauran d’adreçar a un dels centres cívics de la ciutat.

Aquesta acció pretén facilitar l’accés dels ciutadans a les noves tecnologies per evitar el risc d’exclusió o de ruptura social de col˙lectius amb dificultats d’accés a la xarxa Internet, assegurant que tothom pugui tenir a l’abast aquesta tecnologia afavorint la igualtat d’oportunitats.

4 iniciatives més per apropar les noves tecnologies

A més d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament ha impulsat diferents accions formatives a diversos nivells per difondre el coneixement i la utilització de les noves eines informàtiques. Els darrers anys s’ha desenvolupat el programa INFO, que en el període setembre-desembre va acollir 450 persones, adreçat a col˙lectius que necessiten coneixements bàsics d’informàtica; el curs Internet x Internet, dirigit a entitats i associacions i que es feia a través de la xarxa, i que va comptar amb la participació de 44 persones de 35 entitats diferents; i darrerament s’ha posat en funcionament un punt Òmnia al Centre Cívic de Molins on es poden realitzar diferents activitats; a més dels punts de consulta de la Biblioteca Pública Pompeu Fabra.

——————————————————————————–