Un alumne de l´Escola Universitària Politècnica crea una aplicació multimèdia per prevenir els riscos laborals

La proposta té una part teòrica i una part lúdica per a nens

L´alumne d´Informàtica de gestió de l´Escola Universitària Politècnica de Mataró, Aitor de Frutos, ha desenvolupat com a projecte final de carrera una aplicació multimèdia sobre la prevenció de riscos laborals.

Aquesta aplicació, que es divideix en una part teòrica i una altra de lúdica per a nens, és una eina senzilla que no necessita coneixements d’informàtica i a més permet l’actualització de continguts a través de la xarxa i dóna links amb informació del sector.

Teoria de la prevenció

Aquesta part de l’aplicació és una guia d’ensenyament i consulta per a professionals i treballadors, on es desenvolupen aspectes concrets de la prevenció com el concepte de salut, mesures específiques de protecció i factors de risc, entre d´altres, amb gran claredat i exemples pràctics.

Al final de cada apartat l’usuari pot fer un test pràctic sobre els temes tractats. En el cas que aquests siguin treballadors d’un sector determinat poden triar un mòdul concret que els hi explica els riscos que tenen i les accions que han de fer per prevenir-los.

Els nens aprenen amb contes

La part pensada per a nens d’entre 5 i 12 anys ensenya amb diferents jocs i contes quines situacions de la vida quotidiana poden suposar algun tipus de perill i com poden prevenir-lo.

Cada conte tracta un aspecte concret: accidents a la llar, malalties o formes correctes de seure. La idea és aportar aquesta informació a les escoles, i per això l’aplicació inclou eines didàctiques per als educadors.