Un nou carril facilitarà l’accés dels vehicles per Mataró Oest

L’Ajuntament invertirà 321 mil euros en l’ampliació del ramal d’accés a la plaça França i a la Via Europa

Avui, dijous 9 de maig, els consellers-delegats de Via Pública, Joan Antoni Baron, i d’Urbanisme i Obres, Arcadi Vilert, han presentat en roda de premsa el projecte d’ampliació del ramal d’accés a la plaça França des de l’autopista.


L’objectiu d’aquestes obres és millorar l’entrada nord a la ciutat dels vehicles provinents de l’autopista C-32 (en el tram conegut com a ronda de Mataró) i facilitar més fluïdesa del trànsit que ha de baixar per la Via Europa.

El projecte, que va ser aprovat inicialment en la comissió de govern de dilluns passat, té un pressupost de 320.983,57 euros, que l’Ajuntament avançarà amb la idea que les obres puguin començar a la tardor. L’actuació formava part inicialment d’un paquet més ampli d’obres relacionades amb l’autopista que estan destinades a millorar els accessos a la ciutat i que inclouen, per exemple, la ampliació de la connectivitat al nus anomenat de Mata-Rocafonda o els vials de comunicació del sector dels Turons. L’Ajuntament, la Generalitat i la concessionària d’autopistes Acesa treballen actualment en la línia d’aconseguir una solució al conjunt.

Detalls de les obres al ramal d’accés a la plaça França

Els treballs consistiran en la construcció d’un carril addicional, de manera que l’accés de vehicles provinents de l’autopista en direcció (Barcelona-Girona) serà doble.

L’únic carril existent a hores d’ara conservarà el seu traçat, amb la particularitat que permetrà el gir complet a la rotonda i també la desviació per la Via Europa.

El nou carril, que quedarà situat a la dreta de l’existent, serà únicament per als vehicles que hagin de baixar per la Via Europa, que es calcula que són un terç dels que entren a Mataró per aquesta via. La Instensitat Mitjana Diària (IMD) en hora punta, és a dir, entre les 19 i les 20 hores, és d’uns 1.200 vehicles en aquest punt de la xarxa viària.

Canvis als semàfors

Les obres implicaran també el canvi del semàfor i del pas de vianants existent a la Via Europa, a tocar de la plaça França, que es traslladarà més avall, a l’alçada del carrer Pere Bombardó.

Per altra banda, s’instal·larà un nou semàfor regulable a la plaça França, que només serà per als vehicles i que servirà bàsicament per a ser activat des de la seu de Via Pública en cas de ser necessari interrompre puntualment la circulació a la rotonda per a donar prioritat a l’entrada de vehicles des de l’autopista.