Una web sobre la migració guanya la quarta edició del Premi Ciutat de Mataró Multimèdia

La quarta edició del Premi Ciutat de Mataró Multimèdia ha tingut com a guanyador d’aquest any la pàgina web “Integració i Societat. El fenomen migratori”, del grup Nektaro, dels germans Josep i Cristina Boix. I s’ha concedit un accèssit a Marc Fernández i Juan Francisco Delgado, del grup Dëodë, pel treball “Rompiendo barreras”.


Aquesta edició, que anava emmarcada sota el lema “Integració i Societat”, va donar els seus premis ahir dimecres, 13 de març, a Can Palauet. A l’acte hi van assistir la presidenta de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, Pilar Gonzàlez-Agàpito; el director de l’EUPMt, Joan Gil; el president de la Caixa d’Estalvis Laietana, Antoni Bonamusa, i el sotsdirector de la Fundació Tecnocampus, Pedro Gómez.

Els projectes, 7 en total i de procedència diversa, per poder accedir al concurs havien de ser una aplicació educativa multimèdia per Internet, incorporar textos i imatges, ser de lliure creació o inèdits i girar al voltant de la integració d’immigrants o de col˙lectius desfavorits.

Els guanyadors

La web realitzada pels germans Josep i Cristina Boix, del grup Nektaro , explica els processos migratoris, les seves causes, les conseqüències i la situació actual. És una web didàctica i que incorpora dibuixos realitzats durant el tancament d’immigrants a l’Església del Pi de Barcelona l’any passat. “Integració i Societat. El fenomen migratori” ha estat guardonada amb 3.005,06 euros.

A més, aquest any s’ha concedit un accèssit de 601,01 euros al grup Dëodë, integrat per Marc Fernández i Juan Francisco Delgado pel seu treball Rompiendo barreras , on es mostra la situació dels discapacitats físics davant les barreres arquitectòniques.

El jurat ha valorat bàsicament en els treballs la innovació estètica, la creativitat i l’originalitat, a més de la interactivitat, els recursos multimèdia, la capacitat de comunicació i l’adequació al missatge educatiu d’integració i societat.