Uns 600 veïns de les urbanitzacions de Mataró reben les recomanacions adients per evitar incendis forestals

Està prohibit encendre foc i fer cremes i barbacoes i també llançar coets a menys de 500 metres del bosc

El Departament de Via Pública de l´Ajuntament ha fet arribar a uns 600 veïns de les urbanitzacions que pertanyen al terme municipal de Mataró, una carta per alertar-los i informar-los de les precaucions que cal tenir a l´hora d´evitar incendis forestals.


La carta que ha enviat l´Ajuntament recorda que està prohibit encendre foc i fer cremes i barbacoes, i que en el cas de voler fer alguna activitat d´aquestes cal demanar autorització especial al Departament d´Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya. També està prohibit llançar coets, globus o artefactes que continguin foc a menys de 500 m del bosc.

A més, s´ha inclòs un seguit de consells per a diferents situacions: si s´habita en una zona propera al bosc, si es viu en una urbanització, què cal fer davant un incendi forestal, si l´incendi s´acosta a casa, si l´incendi és a la porta de casa i si l´incendi ens sorprèn a camp obert o al cotxe.

També s´ha incorporat a aquests consells de seguretat bàsics un adhesiu, elaborat per la Federació de l´Associació de Defensa Forestal del Maresme, amb els telèfons d´emergències per a incendis forestals: els bombers, urgències i els agents forestals.