Vilassar torna a convertir-se en un mar de flors amb la segona edició de la Mostra de Flor i Planta al carrer

La Mostra comptarà amb un exemplar de cactus de 600 quilos i 6 metres d’alçada

Els dies 24, 25 i 26 de maig Vilassar de Mar torna a convertir-se en un mar de flors. Durant tres dies, la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilassar de Mar organitza la segona edició de la Mostra de Flor i Planta al carrer, una mostra que posa de manifest la importància d’aquest sector per Vilassar de Mar ja que el cultiu i la comercialització de la flor i la planta és un dels seus principals motors econòmics. Enguany es calcula que més de 4.000 flors i plantes engalanaran el municipi prenent diferents formes i colors mitjançant els enjardinaments. A més a més, en l’exposició de cactus que hi haurà al Museu municipal de la Marina es podrà gaudir d’un exemplar de 600 quilos i 6 metres d’alçada.
L’edició d’enguany compta amb un pressupost inicial de 21.035,42 euros (3.500.000 de ptes.).


Balanç de la primera edició
De la primera edició de la Mostra celebrada al maig del 2001 l’Ajuntament en fa una valoració molt positiva en quant a l’assistència de públic. Es calcula que entre 7.000 i 8.000 persones tant de Vilassar, de les rodalies, com de Barcelona van visitar la mostra.

Objectius de la segona edició
– Vincular Vilassar de Mar amb la producció i comercialització de la flor i la planta.
– Potenciar el patrimoni arquitectònic del poble.
– Donar a conèixer el plat típic de Vilassar de Mar, la torronada.
– Consolidar el projecte per tal que esdevingui un referent important en el calendari de fires del nostre país.

Principals activitats de la Mostra
L’activitat central de la Mostra de Flor i Planta al carrer és el recorregut per diversos indrets del municipi que estan enjardinats especialment pel moment. Com a activitats complementàries destaquen en aquesta edició una jornada tècnica, una plantada infantil, diverses demostracions d’art floral, el tastet del plat de Vilassar, sardanes i tastet de productes de la Cooperativa Agrícola i obsequi de flors, l’exposició de fotografies de safareigs de Vilassar al Museu Monjo, visites a jardins particulars, el curs de rams, una exposició de cactus al Museu de la Marina i una altra de fotografies de flors de muntanya al Centre parroquial. També cal assenyalar que durant aquests dies la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín exposarà llibres de temàtica floral.

Nota: podeu consultar el programa d’actes i fotografies I Mostra al {h}web{|}http:www.mercatflor.com/unmardeflors.html{|}