Xarxa Productes de la Terra Maresme – Artesania alimentària

La Xarxa Productes de la Terra Maresme (XPDTM) és un projecte que té com a principal objectiu posar en valor els productes d’artesania alimentària que es fan a la nostra comarca i enfortir el teixit empresarial del sector agroalimentari per tal que les empreses siguin més competitives i sostenibles. La Xarxa està formada per una agrupació voluntària d’empreses del sector agrícola, ramader i elaboradors artesanals.


El Consell Comarcal del Maresme participa en el projecte Xarxa Productes de la Terra, impulsat per Diputació de Barcelona, des de 2010. A dia d’avui, aquest és un projecte consolidat i plenament operatiu. Es realitzen diferents accions i en destacaríem:


o    Elaboració i manteniment del Cens de Productors i Elaboradors. Aquest té censades 116 empreses del sector agroalimentari (productes de l’horta, productes elaborats de la carn i derivats; productes del mar; vins, licors i cerveses artesanes; formatges artesans; melmelades, chutneys i gelees; pa artesà; dolços i altres productes com són croquetes gourmet, ous ecològics i productes naturals, biològics i integrals)


o    Programa de formació específica adreçada als empresaris/es pertanyents a la Xarxa, centrat en els àmbits de gestió empresarial, la millora de la producció i la comercialització.


o    Servei d’informació i assessoria a empreses del cens i a nous/ves empreses del sector agroalimentari.


o    Difusió i promoció dels productes editem diversos catàlegs i publicacions de les jornades gastronòmiques del pèsol i la maduixa, a més dels calendaris anuals des de l’any 2011. També col·laborem amb revistes comarcals, ràdios i televisions fent reportatges dels productes de les empreses de la Xarxa.


o    Participació en fires per a professionals del sector (Alimentària i Fòrum Gastronòmic) i dirigides a públic en general (Alícia’t, All Those…)Si ets una empresa que produeix o elabora aliments locals i de qualitat al Maresme i voleu formar part de la Xarxa Productes de la Terra Maresme, ompliu el formulari de contacte i ens posarem en contacte amb vosaltres el més aviat possible!Responsable

Mireia Rossell


Contacte

93 741.16.16 (ext. 116) 


mireia.rossell@ccmaresme.cat  


productesdelaterra@ccmaresme.cat


             Horari

Dilluns a divendres

de 9:00 a 14:00h
Dimarts de 16:30h a 18:30h