Canvi climàtic
Canvi climàtic

El Canvi Climàtic és un fenomen que està afectant i afectarà a la comarca amb unes conseqüències molt importants sobre l’ecosistema, l’economia i les persones. Per això, el CCM va prendre la determinació de situar com a eix prioritari dins les seves línies d’actuació el donar suport als Ajuntaments per emprendre mesures d’adaptació als canvis i mitigació dels gasos d’efecte hivernacle.

Seguir llegint


A qui s’adrecen els Plans de Treball i Formació?

 • Persones en situació d’atur no perceptores de prestacions o subsidi per desocupació i preferentment més grans de 45 anys.
 • Persones en situació d’atur beneficiàries de la rfenda mínima d’inserció, prioritzant les dones amb càrregues familiars i les persones que estiguin en fase d’esgotar el termini màxim de precepció de la prestació de la RMI.

Quines actuacions es duen a terme?

 • Accions d’experiència professional: contractació de persones que compleixen els requisits, durant 6 o 12 mesos (en funció de la convocatòria) a jornada completa.
 • Accions formatives relacionades amb el lloc de treball, en funció de les característiques de la convocatòria.

Objectiu dels plans de Treball i formació

El Consell Comarcal del Maresme hi participa amb la voluntat de reforçar els serveis específics d’auxiliar administratiu i auxiliar administratiu amb atenció al públic, així com els serveis municipals de peó de neteja, de construcció, de jardineria i de pintura.

A cada edició, el Consell Comarcal contracta una mitjana de 60 persones.

L’objectiu principal és que totes aquestes persones millorin les seves habilitats personals i professionals i tinguin més opcions de trobar feina una vegada finalitzi el programa en el qual hagin participat.

 • Coordinació amb diverses administracions (Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i Ajuntaments) per una acció conjunta en front el Canvi Climàtic.
 • Tasques de sensibilització als instituts del Maresme front el Canvi Climàtic
 • Difusió en els mitjans de comunicació sobre l’actualitat en relació al Clima.
 • Organització de conferències en relació als reptes de futur.
 • Donar suport a les activitats dirigides per els Ajuntaments o organitzacions relacionades amb el Canvi Climàtic.
  

Responsable técnic: Jordi Bonet Responsable política: Montserrat Garrido
Àrea orgànica: Medi Ambient i Canvi Climàtic
CONTACTE: WEB: www.ccmaresme.cat
TEL: 93 741 16 16 (ext. 225)A/e: jordi.bonet@ccmaresme.cat

ACTUALITAT: