Oficina Tècnica Laboral del Maresme
 

TÈCNICA DEL CONSELL COMARCAL: Mireia RossellTelf: 93 741 16 16 (ext. 116)

c/e: mireia.rossell@ccmaresme.cat


TÈCNIC DE L’OTL: Raül MuñozTelf: 93 752 91 96 – 606 362 844

c/e: otl@ctm-salutmental.com


Adreça: c/ Joan XXIII, 2-8 de Premià de MarL’Oficina Tècnica Laboral del Maresme (OTL) té com a missió atendre i prestar serveis a persones amb un transtorn de salut mental a fi de facilitar-ne la inserció laboral o millora de l’ocupació. Aquesta oficina, ubicada a Premià de Mar, es va constituir l’any 2002, la gestiona el Consell Comarcal del Maresme i forma part de la Xarxa d’Oficines Tècniques Laborals impulsada per la Diputació de Barcelona.

      

L’OTL del Maresme és l’únic dispositiu públic d’inserció laboral del territori especialitzat en salut mental. Complementa l’activitat dels serveis locals d’ocupació amb l’objectiu de recuperar sociolaboralment les persones amb malaltia mental.


L’Oficina ofereix a les persones usuàries un conjunt de serveis especialitzats orientats a la millora de la seva ocupabilitat. Paral·lelament i complementàriament fa una tasca intensa d’apropament al teixit productiu per captar i identificar ofertes de feina ajustades al perfil, les expectatives i les necessitats específiques de les persones beneficiàries.

 

Pot utilitzar els serveis de l’OTL qualsevol persona que acrediti un diagnòstic de malaltia mental,  que estigui en situació d’atur o de millora d’ocupació i compleixi els següents requisits: 


 
Plantejar-se, per voluntat pròpia i amb motivació, la inserció laboral
 
Garantir una autonomia personal (cura de l’aspecte, respecte pels horaris…) i una estabilitat emocional mínimes per poder dur a terme una activitat laboral
 
Acceptar la coordinació entre el personal de l’OTL i l’equip de centre sanitari de referència

      

 
 
 
 
Orientació laboral 
Informació sobre contractació
 
Club de feina 
Anàlisi dels llocs de treball per competències
 
Tècniques de Recerca de Feina 
Selecció per competències del candidat/a adequat
 
Competències socials i emocionals 
Acompanyament a la inserció en el lloc de treball
 
Alfabetització informàtica 
Convenis de pràctiques
 
Prospecció empresarial 
Interlocució entre l’empresa i el treballador/a