Treball i Formació

El Consell Comarcal del Maresme participa en el Programa de Treball i Formació que, des de 2013, impulsa el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) per facilitar la inserció laboral de les persones que es troben en situació d’atur de llarga durada. Aquest programa està cofinançat pel Fons Social Europeu i el Servicio Público de Empleo Estatal.

A qui s’adrecen els Plans de Treball i Formació?

  • Persones en situació d’atur no perceptores de prestacions o subsidi per desocupació i preferentment més grans de 45 anys.
  • Persones en situació d’atur beneficiàries de la rfenda mínima d’inserció, prioritzant les dones amb càrregues familiars i les persones que estiguin en fase d’esgotar el termini màxim de precepció de la prestació de la RMI.

Quines actuacions es duen a terme?

  • Accions d’experiència professional: contractació de persones que compleixen els requisits, durant 6 o 12 mesos (en funció de la convocatòria) a jornada completa.
  • Accions formatives relacionades amb el lloc de treball, en funció de les característiques de la convocatòria.

Objectiu dels plans de Treball i formació

El Consell Comarcal del Maresme hi participa amb la voluntat de reforçar els serveis específics d’auxiliar administratiu i auxiliar administratiu amb atenció al públic, així com els serveis municipals de peó de neteja, de construcció, de jardineria i de pintura.

A cada edició, el Consell Comarcal contracta una mitjana de 60 persones.

L’objectiu principal és que totes aquestes persones millorin les seves habilitats personals i professionals i tinguin més opcions més opcions de trobar feina una vegada finalitzi el programa en el qual hagin participat.