Vull adoptar un gos

Vols compartir la teva vida amb una mascota? Genial! Segur que et donarà moltes alegries, però també has de ser conscient de les obligacions i responsabilitats que comporta tenir un animal a casa. Per tant, cal que la decisió sigui acordada per tots els membres de la família.

Cada any es continuen abandonant al Maresme milers de gossos i gats que, en el millor dels casos, acaben sent recollits per protectores o centres d’acollida com el CAAD Maresme.

Si vols fer bona la dita de què tothom es mereix una segona oportunitat, l’adopció és la millor opció.

A la comarca hi ha diferents protectores d’animals i, a nivell de Maresme, tenim el Centre d’Acollida dAnimals de Companyia (CAAD) que recull els animals que han estat extraviats o directament abandonats a més de la meitat dels municipis de la comarca.

Es troba a Argentona, concretament a Can Carmany (darrera del cementiri). Les cuidadores i cuidadors dels animals t’informaran i t’aconsellaran sobre l’animal que, per característiques o caràcter, es pot adaptar millor a les teves circumstàncies (espai, situació familiar….). Abans de desplaçar-te, però, pots consultar la seva pàgina web: www.caadmaresme.com i seguir-los a Instagram o Facebook on van publicant els animals que estan en llista d’adopció.

Procediment per adoptar

  • El centre es troba obert al públic de dilluns a dissabte de 11h a 14h i de 16h a 18h, o diumenges i festius de 11h a 14h. Ara, mentre duri la situació de pandèmia COVID-19, cal trucar prèviament per pactar dia i hora.
  • Omplir un qüestionari de pre-adopció que es fa entrega en el centre per valorar quin seria el perfil d’animal més adequat.
  • Conèixer al possible futur membre de la família.
  • I si tot va bé, omplir els formularis de l’adopció i pagar el preu públic de l’adopció mitjançant una targeta de crèdit.

Has de tenir en compte que per poder adoptar has de ser major d’edat i portar el DNI o passaport.

Quan costa l’adopció

El CAAD Maresme aplica els preus públics que cada any aprova el Consell Comarcal del Maresme:

El preu públic d’adopció d’un gat cadell és de 75€ i un gat adult de 78€. El preu públic d’adopció d’un gos cadell és de 130€ i el d’un gos adult de 115€.

El preu d’adopció d’un gos malalt o major de 7 anys és de 20€.

Si necessites més informació, contacta amb el CAAD Maresme.  atencioanimals@ccmaresme.cat   //  Tel: 93 797 42 72