12 municipis del Maresme celebren les Jornades Gastronòmiques CALAMARENYS

 

El Maresme reprèn les seves cites amb la gastronomia i els productes de temporada celebrant  el Calamarenys, les jornades gastronòmiques que promocionen la cuina del calmar i que aquest 2012 arriben a la disetena edició. Hi participen 12 municipis i una quarentena de restaurants i establiments culinaris.

Establiments d’Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Teià i Vilassar de Mar oferiran del 5 al 28 d’octubre plats especials que tenen com a ingredient principal el calamar. En total, hi participen una quarentena d’establiments culinàris que ofereixen una àmplia i variada oferta de plats i de preus.

A més, Arenys de Mar complementa les Jornades amb un interessant programa d’activitats:

  • Divendres, 5 d’octubre, a les 19h: Presentació de les jornades gastronòmiques del Calamarenys, a la sala Josep M. Arnau del C.C: Calisay (entrada amb invitació)
  • Dissabte, 6 d’octubre, a les 12h: Taller de cuina de calamar al mercat muncipal
  • Dissabte, 13 d’octubre, a les 12h: Subhasta pública de peix a la plaça de l’Ajuntament
  • Dissabte, 13 d’octubre, a les 20h: Fideuada popular a la sala polivalent del C.C: Calisay
  • Divendres, 19 d’octubre, dissabte 20 i diumenge 21 d’octubre: Fira del Calamarenys durant tot el dia a la Pl. de l’Esglèsia
  • Dissabte, 20 d’octubre, a les 18h: Concurs de tapes amb calamar a la sala polivalent del C.C: Calisay.

Podeu consultar el fullet divulgatiu de les XVII Jornades Gastronòmiques CALAMARENYS Maresme 2012 que ha editat el Consorci de Turisme clicant sobre la imatge. També el podeu trobar als establiments participants, a les oficines municipals i a les oficines de turisme. A més d’informar sobre els plats que ofereix cada restaurant, hi trobareu 3 receptes facilitades per La Teca (Argentona), Sauleda Pastissers (Sant Cebrià de Vallalta) i 6Q Restaurant (Canet de Mar). La sommelier Gemma Ferran, indica el vi de la DO Alella amb el qual harmonitza cada plat.