1era Setmana dels Boscos del Maresme

Del 27 de novembre a l’1 de desembre de 2017

 

Del 27 de novembre a l’1 de desembre se celebra a Argentona la 1a Setmana de Boscos del Maresme. Conferències i tallers complementaran una exposició que fa un recorregut per la massa forestal de la comarca i les transformacions que ha experimentat en els darrers 30 anys.

El bosc és un dels patrimonis naturals més valuosos que té el Maresme. Ocupa el 26,43% del territori i està en contínua transformació. L’acció de l’ésser humà i els efectes del canvi climàtic apunten a una alteració accelerada del paisatge forestal.

la 1a Setmana dels Boscos del Maresme fa un recorregut pels darrers 70 anys de la zona forestal del Maresme i pels seus valors: flora, fauna i espai de lleure.

Aquesta activitat ha estat organitzada conjuntament per l’Associació de propietaris forestals Boscos del Maresme, la Federació d’ADF del Maresme, l’entitat Natura, el Consell Comarcal del Maresme, l’ajuntament d’Argentona i la Diputació de Barcelona.

PROGRAMA:

  • EXPOSICIÓ: Els Boscos maresmencs, els darrers 70 anys de la seva història: 1946-2016
  • CONFERÈNCIES:

             – Dijous 30 de novembre a les 19h.- Els mamífers del Corredor Montnegre

             – Divendres, 1 de desembre: Els arbres del Corredor Montnegre

  • TALLERS

            – Dissabte, 2 de desembre: Recursos per a senderistes: l’Orux Maps (caldrà disposar d’un telèfon mòbil amb android i connexió de dades)
                Cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a pinedesmaresme@ccmaresme.cat

Totes les activitats es faran a la Biblioteca d’Argentona.

Data: 2017-11-27

Lloc: Biblioteca d’Argentona