Gastronomia i productes de la terra van estretament lligats a la destinació Costa de Barcelona-Maresme, un territori amb productes de renom com les maduixes, les cireres o els pèsols, i que ara s’ha decidit a posar el tomàquet de l’horta maresmenca en el lloc de taula que li pertoca. El projecte va nèixer fa sis anys i des d’aleshores no ha parat de crèixer i augmentar la fidelitat dels productors, restauradors i consumidors. Les sisenes Jornades del Tomàquet del Maresme, que es perllongaran fins el 28 d’agost, apleguen una seixantena de restauradors dels municipis: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Vilassar de Dalt. Tots ells incorporen als menús i cartes plats especials elaborats amb tomàquets del Maresme. En aquesta edició hi col·laboren també molt activament els productors: Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta i Vilassar de Mar. Podeu consultar es restaurants on tastar el tomàquet del Maresme en l’opuscle editat pel Consorci de Turisme del Maresme:
