“Companys de viatge” arriba a Premià de Mar

 

“Companys de viatge”, l’exposició que ret homenatge als voluntaris i voluntàries que destinen part del seu temps lliure a millorar la situació dels gossos i gats abandonats acollits al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia (CAAD) del Maresme, arriba avui a Premià de Mar. El conseller delegat de Medi Ambient del Consell Comarcal, Antoni Valls, i la regidora de Medi Ambient de Premià de Mar, Marisa Ferreras, seran els encarregats d’inaugurar la mostra fotogràfica que s’exposarà al Centre Cívic (C/ Esperança, 19) fins el 4 de novembre. L’acte d’inauguració es farà avui, dilluns 22 d’octubre a les 19:00h.

“Companys de viatge” és una iniciativa de Ramon Garcia, voluntari del Centre d’Acollida d’Animals ubicat a Argentona (darrera el cementiri). Garcia presenta  22 imatges acompanyades d’una reflexió personal al voltant del significat del treball amb animals abandonats i l’especial relació amb aquests “companys de viatge” amb qui compartim la vida sobre el planeta.

L’exposició té un caire itinerant. Va començar el seu recorregut a Argentona el passat 8 d’octubre i també es podrà visitar a Sant Pol de Mar, Sant Cebrià de Vallalta i Tordera. A més, a Pineda de Mar es farà un acte de reconeixement al voluntariat que treballa amb mascotes.

El CAAD Maresme està gestionat pel Consell Comarcal i dóna servei a 15 municipis del Maresme. L’objectiu principal d’aquest servei és trobar una llar per als animals que han estat abandonats pels seus propietaris. Complementa l’atenció als gossos i gats acollits al Centre amb les campanyes i accions de sensibilització ciutadana sobre la tinença responsable d’animals. En aquestes tasques té un especial protagonisme la col·laboració dels voluntaris i voluntàries que, en funció de les seva disponibilitat, col·laboren treient a passejar els animals, donant suport als professionals en teràpies específiques o donant suport en les activitats que s’hi organitzen.