“Cuidem qui ens cuida”, jornada-debat sobre el treball de cures.

 

Són les dones, majoritàriament immigrants, de classe baixa i baix nivell econòmic i social les que assumeixen les tasques de cura a la nostra comarca, així com a la majoria de països del nord. Són les dones les que també decideixen, sovint, renunciar als seus interessos personals per cuidar familiars depenents. Àvies, mares, filles… són les que sostenen el treball de cura en condicions d’extrema vulnerabilitat. 

Amb l’objectiu de projectar llum sobre aquestes realitats, presentar experiències transformadores i cercar respostes a necessitats d’abordatge del treball de cures a nivell municipal, el Consell Comarcal organitza la jornada-debat sota el lema: CUIDEM QUI ENS CUIDA.

Dia i hora: 29 de novembre 2019 de 10:30 a 13:00

Lloc: Museu Arxiu Can Palauet, carrer d’en Palau, 32, darrere de l’ajuntament de Mataró.

Contingut:

10:30 | Obertura de portes i recepció  

10:45 | Inauguració de la jornada a càrrec de Meritxell Romero Pinet, Consellera de l’Àrea d’Equitat i Acció Social, del Consell Comarcal del Maresme.

11:00 | Conferència debat  

Wendy Espinosa, coordinadora de projectes i assessoria jurídica a Mujeres pa’lante

Elba Mansilla, investigadora i docent en temàtiques relacionades amb l’Economia Feminista i l’Economia Solidària

12:00 | Taula rodona d’experiències  

Presentació d’experiències de treball en l’àmbit de la cura de les persones amb la participació de Rocío Echeverría de Sindillar, Lea Cornellana de l’ARFA de la Residència Sant Josep de Mataró i Iolanda Teixidó de la Residència Arenys de Mar

13:00 | Inauguració exposició

Visita conjunta a l’exposició “Cuidadores. El pes d’aquelles que sostenen la nostra societat”, a l’entrada de Can Palauet