Home XCulturaX Mostra Literària del Maresme
Mostra Literària del Maresme
Mostra Literària del Maresme


La Mostra Literària del Maresme neix de la necessitat de dinamitzar la comarca culturalment des de la consecució d’uns objectius, que any rere any implementem en qualitat

Llegir més…

  • Foment de la col·laboració entre agents culturals. La Mostra Literària del Maresme és un esdeveniment de llarga tradició a la comarca impulsada des del Consell Comarcal. Es caracteritza per una intensa participació ciutadana i una dinàmica participativa de tots els agents culturals possibles. En aquesta Mostra Literària es relacionen i col·laboren, els ajuntaments i el Consell Comarcal, que mitjançant convenis són els ens que engeguen la mostra i la porten a terme. Tot i ser dinamitzada des del sector públic, a cada edició hi trobem la participació del sector privat, fent aportacions materials o econòmiques, o bé en la materialització dels premis no econòmics. També, des del Consell Comarcal confiem en el tercer sector per aconseguir el nostre objectiu principal -promoure l’hàbit de lectura i d’escriptura i afavorir la creativitat entre els maresmencs i maresmenques- entenent que aquest sector és el que, majoritàriament, incentiva a la població a la participació. Com també comptem amb la col·laboració del tercer sector alhora de dissenyar la portada del llibre recull dels premis.
  • Foment de la lectura i l’escriptura en llengua catalana. El premi literari està obert a tots els sectors socials que mitjançant les associacions permet que participin en les fases locals per poder accedir a la Mostra, també les escoles i instituts participen d’aquests premis que utilitzen com a eina didàctica i pedagògica per generar interès en la lectura i l’escriptura en català entre l’alumnat. La Mostra Literària del Maresme, té com a única condició que els treballs es presentin redactats en llengua catalana, des d’aquesta mostra fomentem així el coneixement de la nostra llengua i cultura.
  • Foment de les tradicions del dia de Sant Jordi i els Jocs Florals. Les fases locals de la mostra coincideixen sovint amb la diada de Sant Jordi o bé es consoliden en uns Jocs Florals que s’organitzen tradicionalment a cada municipi. Des de la Mostra volem potenciar aquests esdeveniments impulsant el seu reconeixement amb una fase comarcal de qualitat, que potenciï la participació en aquests actes i que sigui de creixent interès entre els ciutadans; així doncs, la Mostra Literària del Maresme genera la participació amb l’expectativa de poder arribar a la fase comarcal i ser valorat per un jurat expert.
  • Innovació. Hem consolidat el premi extraordinari de Microrelats, en el qual hi poden participar escrits de fins a 140 caràcters, ens ajustem així a la demanda de la població i a la innovació tecnològica de les xarxes socials. Cada ajuntament participant pot presentar fins a 5 microrelats que seran valorats per el mateix jurat de les altres categories.
  • Foment de la integració social. Hem creat el premi extraordinari de relats breus per a persones amb discapacitats intel·lectuals, que ha tingut una gran acollida per part dels centres d’educació especial i tallers.

A qui va adreçat

Els ajuntaments que vulguin promoure la participació dels seus ciutadans en el concurs comarcal

Cost

L’establert en el conveni a signar entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Maresme

Responsable tècnica: Roser BerenguerResponsable polític: Marc Bosch
Àrea orgànica: Serveis a les Persones
CONTACTE: cultura@ccmaresme.catHORARI D’ATENCIÓ AL PÚBLIC:
TEL: 93 741 16 16 (centraleta)
De dilluns a divendres de 9.00h a 14.30h

Edicions anteriors

Notícies