Descobrir Catalunya promociona el Maresme Gastronòmic

 

La revista Descobrir Catalunya ha volgut convertir-se, en paraules del seu director Joan Morales, en “un simple altaveu d’una realitat que fa del Maresme una destinació més que recomanable durant tot l’any” amb aquest esperit dedica en el seu número del mes de març més de 50 pàgines a explicar als lectors el Maresme Gastrònòmic “una oferta combinada de mar i muntanya -no tan sols en el terreny culinari- que el fa irresistible“.

La capçalera de reconegut prestigi “Descobrir Catalunya” repassa de la mà dels periodistes Elena Cuesta, Albert Calls, Judith Vives, Francesc Castro i  Teresa Vallbona les joies de la cultura gastronòmica del Maresme: el vi de la DO Alella (“El nèctar dels déus”), el pèsol (“La perla verda) ,la maduixa de la Vallalta (“Vermelles, intenses i úniques”), la pesca (“Tresors amb gust de mar”) i la cirera d’en roca (“El diamant vermell), uns reportatges il·lustrats pel fotògraf Jordi Play que recullen la vida de la comarca a l’entorn d’aquests productes que li han donat fama internacional. No en va, la presentació és a càrrec de la principal ambaixadora de la cuina maresmenca, la restauradora Carme Ruscalleda. L’elaboració d’aquest reportatge ha comptat amb el suport del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal a través del projecte Productes de la Terra Maresme.

La gastronomia maresmenca és un valor a l’alça tal i com es ve constatant a les darreres edicions de les jornades gastronòmiques i de les fires de productes de proximitat. Aquesta activitat no només dóna a conèixer el producte alimentari local entre els maresmencs i maresmenques sinó que és un important pol d’atracció per al turisme de proximitat.

Duant aquest mes de març el Maresme està duent a terme les VIII Jornades Gastronòmiques del Vi de la DO Alella, una edició que ha ampliat el seu àmbit d’actuació als municipis que, tot i no formar part de la DO, es troben a l’entorn i, entre aquests, es troba per primera vegada Barcelona.

Podeu descarregar-vos el programa, clicant sobre la imatge: