El CCM organitza un curs sobre tècniques de mobilització i rehabilitació de persones dependents

El proper 6 d’octubre començarà al Consell Comarcal del Maresme el curs “Tècniques de rehabilitació i mobilització de persones dependents”. Com el seu nom indica, es tracta d’una formació adreçada principalment a professionals i a persones que tenen al seu càrrec persones dependents. Al llarg de les 25 hores de formació, es facilitarà als assistents eines per poder fer correctament les mobilitzacions, canvis posturals, trasllats…de les persones amb poca mobilitat. Places limitades. Inscripcions obertes.

PROGRAMA:

  • Anatomia i fisiologia del cos humà:

Osteologia (sistema ossi).Miologia (sistema muscular).Patologies osteomusculars.Comunicació i control del cos humà (Sistema nerviós).Patologies neurodegeneratives.
Posicions:
La Posició Anatòmica.Posicions Corporals: Decúbit supí, Decúbit pro, Decúbit lateral, Posició de Fowler, P. Sims o Semipro, P. Ginecològica, P.Trendelenburg, P. Antitrendelenburg, P. Mahometana

  • Procediments de mobilització: Moure cap a un costat del llit, canvi decúbit supí a lateral, canvi decúbit lateral a supí, canvi decúbit supí a pro, canvi decúbit pro a supí, sedestació al cantell del llit, pujar cap a la capçalera del llit.
  • Ajudes tècniques: bastó, crossa, caminador, cadira de rodes, grua de mobilització…

Continguts pràctics:

  • Procediment de Trasllat: trasllat del llit a la cadira, trasllat de la cadira al llit, aixecar de la cadira, asseure a la cadira, trasllats amb diferents ajudes tècniques. 
  • Deambulació amb ajuda, deambulació amb cadira de rodes.

Podeu ampliar aquesta informació i fer la inscripció CLICANT AQUÍ