El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme celebra el seu desè aniversari

 


El mes de març de 1997 es va constituir el consorci de promoció turística Costa del Maresme amb l’objectiu d’impulsar una millor qualitat en l’oferta turística dels municipis de la comarca. 9 anys després, el 2006, la Costa del Maresme va ser la primera zona de Catalunya i la quarta d’Espanya amb millors resultats d’ocupació durant la temporada estival.


Aquest és un dels elements que s’han destacat a l’acte de celebració del Xè aniversari del consorci de promoció turística.
El consorci Costa del Maresme ha celebrat el seu desè aniversari amb un acte públic que s’ha fet a la sala de Plens del Consell Comarcal del Maresme, administració que va impulsar la seva creació, i al qual hi han assistit tres dels quatre presidents que ha tingut, així com alcaldes, regidors, tècnics i representants de diferents sectors privats vinculats amb el sector turístic. Actualment, el turisme representa un 12% del PIB de la comarca i en els darrers anys s’ha produït una expansió de l’activitat turística a gairebé la totalitat de municipis del Maresme que han començat a oferir productes complementaris al sol i platja. Paral·lelament, el sector ha fet un important esforç en termes de qualitat i innovació i, a nivell institucional, s’ha començat a treballar conjuntament en la promoció turística. Tot plegat, ha fet que la destinació Costa del Maresme tingui un bon comportament a nivell d’ocupació i de valoració de l’estada per part dels visitants. El perfil del turista que arriba al Maresme ha anat canviant, tot i que es manté com a visitant de sol i platja. Se sol tractar d’un turista jove (en un 40% dels casos menor de 35 anys). Procedeix de Gran Bretanya, Alemanya o França, en més del 51% dels casos. Fa una estada mitjana de 7 dies i gasta menys de 60 euros al dia (en el 40% dels casos). Més del 55% és el primer cop que visita el Maresme i més del 91% afirma que recomanaria la destinació Costa del Maresme. També ha evolucionat l’oferta d’allotjament. Actualment, el Maresme disposa de 180 hotels, la majoria dels quals són de 2 i de 3 estrelles, 33 càmpings i 15 allotjaments de turisme rural. En total, 35.013 places hoteleres, 13.884 places en càmpings i 81 en turisme rural. En aquests darrers 10 anys, el Consorci s’ha consolidat i ha aconseguit que gairebé la totalitat dels ajuntaments de la comarca (28 dels 30) en formin part, així com el Consell Comarcal, la Diputació de Barcelona, el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i El Maresme, el Gremi d’Empresaris d’Hostaleria de la comarca del Maresme i l’Associació de Campings i de Ciutats de Vacances de la Província de Barcleona.