El joc de Mobilitat Internacional

Qui hi ha al darrere del Joc de Mobilitat Internacional?

T’ho expliquem!

Fa uns mesos que des del Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme i Nexes Interculturals hem estat treballant en la creació del joc de la mobilitat internacional.

Es tracta d’una eina per apropar de manera lúdica i vivencial a les persones joves la diversitat d’oportunitats de mobilitat internacional a les que poden optar. La dinàmica pretén valorar i reflexionar al voltant de diferents aspectes com les actituds que ens ajuden a afrontar el viatge o les adversitats amb les quals ens podem trobar. En el procés s’ha comptat amb el suport del del Consell Comarcal del Maresme, del Servei de Joventut de Vilassar de Mar i amb la col·laboració de tres joves de la comarca que han participat amb la part conceptual i amb les il·lustracions del joc.

Us els volem presentar, i sobretot posar en valor la seva participació en aquest procés col·lectiu. Sense ells el joc no hauria estat possible, moltes gràcies per ser-hi!

Les persones joves que han participat en el procés de creació del Joc de Mobilitat Internacional:

A què et dediques?

Soc dibuixant, ara mateix m’estic dedicant a crear projecte de MANGA original.

Què et va animar a participar en la creació del Joc?

Necessitava fer quanta més experiència possible en el camp de la il·lustració i del dibuix i aquest projecte ha sigut una molt bona oportunitat! Les promeses del joc m’han agradat molt i han sigut una motivació més.

Què t’ha aportat passar per l’experiència?

Aquesta experiència ha estat una sortida de la zona de confort: m’ha ajudat a ser molt més assertiva, col·laborar amb més persones també m’ha ajudat a ampliar més la mirada i la meva manera de treballar. Ara soc molt més ràpida a fer esbossos, he après a simplificar el meu procés creatiu i a tenir en compte moltes més coses (com per exemple els pressupostos i quant de temps dedicar a cada etapa del procés).

A què et dediques?

Ara mateix em dedico a ampliar els meus camps a la forma de representar l’art. Actualment, estic estudiant estilisme d’indumentària en un Cicle Superior.

Què et va animar a participar en la creació del Joc?

Vaig veure la publicació per Instagram i com que sempre he volgut viatjar fora del país, vaig veure una oportunitat de saber i donar a conèixer a més gent sobre el projecte de mobilitat internacional

Què t’ha aportat passar per l’experiència?

He conegut gent molt interessant i a més he pogut aprendre com fer un joc de taula a la vegada d’estar creant-lo.

A què et dediques?

Estic estudiant per a ser professor a Dinamarca. És una pedagogia alternativa. Aprenent viatjant, el món és la nostra escola, és un dels lemes de l’escola.

Què et va animar a participar en la creació del Joc?

El joc ha estat sempre una eina l’aprenentatge que he utilitzat per aprendre o ensenyar. Al mateix temps, la possibilitat de combinar el fet de viatjar, la creació d’un joc i donar-l’hi l’oportunitat al jovent de conèixer les possibilitats és una cosa que va cridar-me l’atenció des del primer moment.

El Maresme ha estat la terra on he crescut, a la qual em sento arrelat. Poder fer un projecte de joc amb persones amb qui comparteixes cultura i tradició és tot un goig.

Què t’ha aportat passar per l’experiència?

Que tot és possible quan es treballa en equip. És meravellós veure el treball de dissenyadors gràfics. És tota una feinada i posar-ho tot en comú dona satisfacció. És molt importat saber on estan les teves capacitats, és millor dir que NO amb temps que dir que Sí, i a l’últim moment no arribar-hi. Gràcies companyes per la feina feta i enhorabona

Butlletí juny 2023