El Maresme recupera el seu passat iberoromà amb el Festival Laietania

 

Del 23 de maig al 15 de juny, diversos municipis del Maresme tornaran a ser Laietania, el territori que els pobladors ibers i romans habitaven fa més de 2.000 anys. El Consorci de Promoció Turística i l’entitat de difusió cultural Tanit han volgut recuperar les llegendes, els mites, les faules, la forma de vida i, fins i tot, la gastronomia romana amb aquest festival que celebra la seva quarta edició.

El Festival Laietania vol donar a conèixer i valoritzar el ric patrimoni iberoromà que tenim a la comarca. És per això que fins el 15 de juny els museus i els jaciments d’època ibèrica i romana acolliran un programa especial d’activitats.

Les propostes són força atractives: visites guiades i teatralitzades, tallers per públic familiar, conferències, exposicions, grups de reconstrucció històrica i tallers de gastronomia romana per recuperar les excel·lències de la cuina romana.

El Festival Laietania es durà a terme a 8 municipis del Maresme: Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Canet de Mar, Mataró, Premià de Dalt, Premià de Mar i Vilassar de Dalt. També es faran activitats a Badalona i a Barcelona

Podeu veure la programació de cada municipi, en el fullet següent: