Èxit de la comèdia “Separades … i què”

Ahir dia 25 de novembre, la sala cultural de Caldes d’Estrac va acollir la comèdia “Separades… i què” interpretada per les actrius Mayte Carreras i Gemma Pàmies. La sala cultural de Caldes d’Estrac estava plena de gom a gom de maresmencs i maresmenques, que vau gaudir plenament l’escepactacle. Un centenar de tota la comarca i un altre centenar del municipi de Caldes.

L’acte va ser organitzat per l’ajuntament de Caldes d’Estrac i el Consell Comarcal del Maresme, amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista.

Abans de la representació de l’obra, es va llegir un manifest a càrrec de les dones de l’ANC de Caldes d’Estrac, el manifest institucional a càrrec de la regidora d’Acció Social, Atenció a les persones i Ocupació. Laura Aloy i un parlament de benvinguda per part de la Yolanda Ascasso coordinadora del SIAD Maresme.

 
  
  
   
 

 
    
  
  

La comèdia “Separades… i què” pretén oferir eines d’apoderament a les dones a l’hora d’iniciar un procés vital que és l’abandó per part d’una parella. Al llarg de l’obra s’aborden un infinit de violències masclistes subtils que afecten la dona: l’estigmatizació per l’edat, la imposició d’un determinat canon de bellesa, la pobresa, la exlusió social, etc.
Ruth i Mercè resolen aquestes violències, mostrant-nos un ventall de situacions còmiques i de solucions divertides. Ens han parlat dels homes, de cirurgia plàstica, de dietes, de sexe, de la menopausa, en fi, de tot allò que les amoïna com a dones però sempre passant-ho tot pel filtre de l‘humor i el divertiment.