Homenatge als voluntaris del CAAD Maresme amb l’exposició itinerant “Companys de viatge”

 

Companys de viatge” és el títol de l’exposició fotogràfica que explica d’una manera visual i gràfica la feina que realitzen els voluntaris i les voluntàries que col·laboren amb el Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia (CAAD) del Maresme. La seva feina ajuda els gossos i gats que hi ha acollits a superar l’impacte de l’abandonament. L’exposició, que es podrà veure en 4 municipis del Maresme, s’inaugura dilluns 8 d’octubre a Argentona.

“Companys de viatge” és una iniciativa del fidel voluntari del CAAD Maresme Ramon Garcia. Ell és l’autor de les fotografies i dels textos que les acompanyen. L’exposició recull 22 imatges acompanyades d’una reflexió personal al voltant del significat del treball amb animals abandonats i l’especial relació amb aquests “companys de viatge” amb qui compartim la vida sobre el planeta.

Es tracta d’un petit homenatge a totes les persones que dediquen part del seu temps lliure a les mascotes i, en especial a aquelles que han estat abandonades i es troben acollides al Centre d’Acollida d’Argentona a l’espera de trobar una nova llar. La feina desinteressada d’aquestes persones fa que el CAAD Maresme, centre gestionat pel Consell Comarcal, sigui quelcom més que un servei públic per a 15 municipis del Maresme. Converteix les instal·lacions en una llar transitòria on els gossos i gats troben l’estima i la dedicació que els hi han deixat de donar els seus antics propietaris.

L’exposició comença a Argentona el seu recorregut per 4 municipis de la comarca i en concret a l’escola Les Fonts (Carrer de l’Abat Escarré, 49). El conseller delegat de Medi Ambient del Consell Comarcal del Maresme, Antoni Valls, inagurarà la mostra el dilluns 8 d’octubre a les 16h. A més d’Argentona, també es podrà visitar a Premià de Mar, Sant Pol de Mar i Sant Cebrià de Vallalta. L’exposició no arribarà a Pineda de Mar, però en aquest municipi es farà un acte de cloenda d’aquest petit homenatge al  voluntariat que treballa amb mascotes.

CALENDARI

  • Del 8 al 19 d’octubre: ARGENTONA (Escola Les Fonts)
  • Del 22 d’octubre al 4 de novembre: PREMIÀ DE MAR
  • Del 10 al 18 de novembre: SANT POL DE MAR
  • Del 19 al 26 de novembre: SANT CEBRIA DE VALLALTA