#puraemoció: Serveis al teu abast

Vols saber quins serveis tens al teu abast?

A continuació podrás accedir a un recull de serveis o programes d’atenció personalitzada que considerem que us poden ser d’utilitat en l’àmbit del benestar emocional.


Ajuntament de Canet de MarPrograma Escolta Jove

L’Ajuntament de Canet de Mar ha posat en marxa un nou servei per a joves de Canet de Mar adreçat a joves de 12 a 29 anys. S’ofereix un espai on una professional atén de manera individualitzada, confidencial i gratuïta les inquietuds dels i les joves, les seves necessitats a nivell de benestar emocional, de salut o qualsevol altre aspecte del seu dia a dia.

Ajuntament del MasnouServei d’Orientació Psicològica

Servei adreçat a adolescents i joves de 12 a 29 anys, i amb la finalitat de detectar possibles necessitats d’atenció psicològica o trastorns mentals o emocionals, orientar i derivar els casos a altres recursos sanitaris propers.

Ajuntament de Mataró – Escolta Jove

Servei adreçat a joves de 12 a 29 anys que ofereix assessorament psicològic individual i personalitzat, informació sobre recursos de salut mental, grups d’ajuda mútua, trobades, jornades, i d’altres activitats vinculades al benestar emocional de les persones joves.

Ajuntament de Montgat – Programa Escolta Jove

L’Ajuntament de Montgat ha posat en marxa el programa Escolta Jove, un programa de suport i acompanyament vivencial als i les joves de Montgat. Aquest programa té el suport i acompanyament de la Diputació de Barcelona, administració que l’impulsa arreu del territori.

L’objectiu del programa és informar, orientar i fer un acompanyament vivencial als adolescents i joves del municipi de 12 a 30 anys. L’educadora social vinculada al programa té presència a l’institut Thalassa, a l’Espai Jove de Montgat i també en medi obert per apropar-se als espais naturals de relació i poder construir un vincle educatiu, personal, col·lectiu i comunitari. 

Ajuntament d’Òrrius – Programa Escolta Jove

En un esforç per reforçar la salut emocional i el benestar dels joves de la nostra comunitat, es posa a disposició del jovent un servei gratuït i públic dirigit a joves entre 12 i 29 anys amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme.

Aquest servei té com a objectiu proporcionar un recurs d’escolta individual i confidencial, així com tallers de conversa grupal, dissenyats per fomentar una millor autoestima i benestar emocional.

Ajuntament de Pineda de Mar – Programa Escolta Jove

“Escolta Jove”, un servei que ofereix un espai individualitzat d’escolta i comprensió per als i les joves que ho necessitin. Un servei que permet acompanyar-los a poder identificar i reforçar les capacitats pròpies i dels respectius entorns (família, escola, amistats) i, al mateix temps, generar un espai còmode on la persona jove es pugui sentir comprès, escoltat i acompanyat.

Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres – Servei de benestar emocional “Escolta Jove

L’Ajuntament compta amb una persona especialitzada en benestar emocional que realitzarà sessions d’informació i acompanyament individuals i també sessions grupals i divulgatives al Casal Jove i a l’Institut Llavaneres. És un servei de suport que no inclou, en cap cas, tractament, diagnòstic ni teràpia. L’accés al programa Escolta Jove és lliure i gratuït, i s’adreça a joves i adolescents, a partir de 12 anys, de Sant Andreu de Llavaneres.

Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta – Programa Escolta Jove

L’Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta, a través de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme, ha engegat un nou servei gratuït i públic dirigit a adolescents i joves entre 12 i 29 anys. El servei té la finalitat de promoure el benestar emocional en aquestes edats i afavorir el creixement personal, oferir eines i recursos que afavoreixin l’adquisició d’autonomia, sobretot en el pas de l’adolescència a la joventut, i escoltar, assessorar i orientar de forma individual i/o grupal a les persones joves.

Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ESIJ

Servei creat el 2007 per l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt per atendre els i les infants i els i les adolescents dels municipi des d’una perspectiva terapèutica i comunitària

Ajuntament de Premià de Dalt. Programa Escolta Jove

L’Ajuntament de Premià de Dalt ha posat en marxa el programa Escolta Jove. L’objectiu general del servei és oferir un acompanyament a les persones adolescents i joves des d’una mirada positiva de l’adolescència incorporant la perspectiva de l’educació emocional per tal d’afavorir la millora del benestar emocional, l’adquisició d’autonomia i la reducció del patiment psicològic i emocional que puguin estar tenint les persones joves. És un servei gratuït adreçat a joves de 12 a 29 anys.

Ajuntament de Premià de Mar. T’escoltem – Programa Escolta Jove

T’ESCOLTEM és un servei gratuït per a joves de 12 a 25 anys, que proporciona eines i recursos per enfortir les seves habilitats personals i socials i fomentar el seu creixement personal. Es tracta d’un servei preventiu, d’un espai d’assessorament i escolta individual i confidencial per acompanyar les persones joves en el procés de creixement, donant suport en moments de desorientació, dubte o angoixa.

L’Espai Situa’t

L’Espai Situa’t ofereix informació, orientació i acompanyament sobre qualsevol aspecte relacionat amb la salut mental tant per la població en general, com per a persones amb un diagnòstic i/o els seus familiars.

Obertament

Obertament és una agrupació de diferents entitats que lluiten contra l’estigma i la discriminació que pateixen  les persones a causa d’algun problema de salut mental i per fer que esdevinguin  protagonistes del canvi. Campanyes antiestigma i formació i facilitació d’eines a grups de  persones amb trastorns de salut mental.

Suport Xat Joves – Fundació Ajuda i Esperança

Xat de suport emocional per a joves. Canal de comunicació confidencial i expert que ofereix ajuda i acompanyament a joves i adolescents en situacions de crisi emocional. A més, també és un espai d’orientació i suport a les persones properes (familiars, amics o amigues, equip docent, etc).

UPE, Unitat de Prevenció de l’Exclusió

La Unitat de Prevenció de l’Exclusió, és un programa orientat a la prevenció i identificació precoç de situacions d’exclusió i/o pobresa. Té l’objectiu d’impulsar els processos d’inclusió social de les persones joves (16-30 anys) amb problemàtica de salut mental, en risc d’exclusió social i pobresa, de la comarca del Maresme.