#puraemoció: Serveis al teu abast

Vols saber quins serveis tens al teu abast?

A continuació podrás accedir a un recull de serveis o programes d’atenció personalitzada que considerem que us poden ser d’utilitat en l’àmbit del benestar emocional.


Ajuntament de Malgrat de MarProjecte Drac

El DRAC és un projecte socioeducatiu al medi obert, té com a objectiu oferir ajuda, orientació i acompanyament als joves i adolescents del municipi de Malgrat de Mar, i alhora ser una eina proactiva de prevenció, cohesió i aprenentatge. Els educadors de carrer entren en contacte amb els i les joves a l’espai públic, amb la idea d’interactuar amb ells amb la voluntat d’orientar-los en relació al lleure i la gestió de les emocions. 

Ajuntament del MasnouServei d’Orientació Psicològica

Servei adreçat a adolescents i joves de 12 a 29 anys, i amb la finalitat de detectar possibles necessitats d’atenció psicològica o trastorns mentals o emocionals, orientar i derivar els casos a altres recursos sanitaris propers.

Ajuntament de Mataró – Escolta Jove

Servei adreçat a joves de 12 a 29 anys que ofereix assessorament psicològic individual i personalitzat, informació sobre recursos de salut mental, grups d’ajuda mútua, trobades, jornades, i d’altres activitats vinculades al benestar emocional de les persones joves.

Ajuntament de Pineda de Mar – Programa Escolta Jove

“Escolta Jove”, un servei que ofereix un espai individualitzat d’escolta i comprensió per als i les joves que ho necessitin. Un servei que permet acompanyar-los a poder identificar i reforçar les capacitats pròpies i dels respectius entorns (família, escola, amistats) i, al mateix temps, generar un espai còmode on la persona jove es pugui sentir comprès, escoltat i acompanyat.

Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ESIJ

Servei creat el 2007 per l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt per atendre els i les infants i els i les adolescents dels municipi des d’una perspectiva terapèutica i comunitària

Ajuntament de Premià de Mar. T’escoltem – Programa Escolta Jove

T’ESCOLTEM és un servei gratuït per a joves de 12 a 25 anys, que proporciona eines i recursos per enfortir les seves habilitats personals i socials i fomentar el seu creixement personal. Es tracta d’un servei preventiu, d’un espai d’assessorament i escolta individual i confidencial per acompanyar les persones joves en el procés de creixement, donant suport en moments de desorientació, dubte o angoixa.

L’Espai Situa’t

L’Espai Situa’t ofereix informació, orientació i acompanyament sobre qualsevol aspecte relacionat amb la salut mental tant per la població en general, com per a persones amb un diagnòstic i/o els seus familiars.

Obertament

Obertament és una agrupació de diferents entitats que lluiten contra l’estigma i la discriminació que pateixen  les persones a causa d’algun problema de salut mental i per fer que esdevinguin  protagonistes del canvi. Campanyes antiestigma i formació i facilitació d’eines a grups de  persones amb trastorns de salut mental.

Suport Xat Joves – Fundació Ajuda i Esperança

Xat de suport emocional per a joves. Canal de comunicació confidencial i expert que ofereix ajuda i acompanyament a joves i adolescents en situacions de crisi emocional. A més, també és un espai d’orientació i suport a les persones properes (familiars, amics o amigues, equip docent, etc).

UPE, Unitat de Prevenció de l’Exclusió

La Unitat de Prevenció de l’Exclusió, és un programa orientat a la prevenció i identificació precoç de situacions d’exclusió i/o pobresa. Té l’objectiu d’impulsar els processos d’inclusió social de les persones joves (16-30 anys) amb problemàtica de salut mental, en risc d’exclusió social i pobresa, de la comarca del Maresme.