#OrgullMaresme 2021

El 28 de juny se celebra el Dia de l’Orgull, el dia de l’alliberament de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i d’altres identitats sexuals i de gènere. Es commemoren els disturbis de Stonewall (Nova York) que van seguir a la batuda policial que va haver-hi en el bar gai Stonewall Inn. Va ser el primer cop que un nombre significatiu d’homosexuals s’oposaven a ser arrestats. Es considera que el 28 de juny de 1969 va ser el punt d’inflexió per als moderns moviments pro drets dels homosexuals arreu del món.

El 28 de juny és una festa per celebrar la diversitat sexual i de gènere, però també per reivindicar la igualtat d ‘oportunitats i de tracte i lluitar, un cop més, contra totes les manifestacions de la lgtbifòbia.

El Consell Comarcal del Maresme destina el mes de juny a visibilitzarel moviment LGTBIQ+ posant especial amb especial èmfasi en el fet trans. La breu experiència del SAI Maresme en l’atenció a persones trans, com la inclusió de dones i menors transgènere com a subjectes que poden viure situacions de violència masclista (en la llei 5/2008 del Dret de les dones a eradicar la violència masclista), ens han portat a programar dues accions per parlar-ne, des de diferents òptiques.


CICLE DE XERRADES: “El gènere entre el passat i el present”

Del 7 a l’11 de juny

El Consell Comarcal del Maresme col·labora amb el Centre d’Estudis d’Arqueologia i Història de Mataró en l’organització d’aquest cicle de xerrades que es farà en format virtual entre el 7 i l’11 de juny.

La consellera d’Equitat i Acció Social, Meritxell Romero, conjuntament amb el regidor de cultura de l’Ajuntament de Mataró, Xesco Gomar, donaran la benvinguda i introduiran la taula rodona de l’11 de juny que aplegarà totes les conferenciants i representants de les entitats LGTBIQ+ del Maresme.


CONCURS DE RELATS per la Diversitat Sexual i de Gènere

Fins al 30 de juny

El Consell Comarcal del Maresme estrena aquest any un nou concurs literari de relats curts centrat en la diversitat sexual i de gènere.

Les obres s’han de presentar fial 30 de juny.


TAULA RODONA sobre la transició en menors

21 de juny a les 18:00h

Aquesta taula pretén informar a les famílies i agents que treballen amb menors del procés de transició, què suposa, quines opcions de trànsit hi ha i quins serveis s’ofereixen.ESPAI DE REFLEXIÓ I DEBAT sobre la violència masclista i la diversitat sexual i de gènere

30 de juny a les 11:00h


LLIURAMENT DE PREMIS a les persones guanyadores del 1er Concurs de Relats per la Diversitat Sexual i de Gènere

7 de juliol a les 18:00h