Sessió informativa sobre la nova llei d’integració de les persones treballadores de la llar en règim general de la Seguretat Social

Aquesta sessió donarà a conèixer als professionals de la comarca la nova regulació de la relació laboral que s’estableix arran de la contractació de persones treballadores de la llar i les noves obligacions que se’n deriven respecte a la seguretat social.

INSCRIPCIONS: fins el 23 de maig, emplenant el formulari que trobareu CLICANT AQUÍ

El passat 17 de novembre es publicà al BOE el Reial Decret 1620/2011, de 14 de novembre, pel qual es regula la relació laboral de caràcter especial del servei de la llar familiar. Aquest decret és d’aplicació des de l’1 de gener de 2012 i suposa la integració de les persones treballadores del servei domèstic al règim general de la Seguretat Social.

Aquest fet suposa l’equiparació de drets i deures amb la resta de treballadors/es assalariats/des i nous requisits de contractació i de relació amb la Seguretat Social.

Es consideren persones treballadores de la llar aquelles que són contractades per la persona titular de la llar, com a persona empleadora, i realitza tasques domèstiques, té cura o atenció de membres de la família, feines de guarderia, jardineria, conducció de vehicles, etc., de forma retribuïda a l’àmbit de la llar familiar. No tenen aquesta consideració les tasques domèstiques fetes mitjançant contractes mercantils o civils o ETT ni les de professionals o no professionals de l’atenció a persones amb dependència a la llar, ni les relacions entre familiars o a títol d’amistat o veïnatge.

L’objectiu de la sessió és donar a conèixer als professionals de la comarca la nova regulació de la relació laboral que s’estableix arran de la contractació de persones treballadores de la teva llar, i les noves obligacions que se’n deriven respecte a la seguretat social.

Data: 2012-05-25

Lloc: Sala de Plens del Consell Comarcal del Maresme (Plaça Miquel Biada, 1 de Mataró. Entrada per Avda Maresme cantonada amb Avda Jaume Recoder)

Ho organitza: Consell Comarcal del Maresme (serveis d’Atenció a les Dependències, Promoció Econòmica i Pla Territorial de Ciutadania i Immigració)