Sessió tècnica per identificar les plagues que afecten les pinedes de pi pinyer al Maresme i com tractar-les adequadament

 

El Consell Comarcal del Maresme ha organitzat, amb el suport del Departament d’Agricultura de la Generalitat i de l’ajuntament de Cabrera de Mar, una jornada per explicar a regidors, jardiners i tècnics municipals com detectar les plagues que afecten el pinyer, les mesures de prevenció i les actuacions a fer en el moment que es detectaun arbre malalt. El Consell Comarcal ja va alertar, la primavera passada, de la delicada situació de les pinedes maresmenques i de la necessitat d’emprendre accions per frenar la mortaldat de pins pinyers, uns arbres que, debilitats per la sequera, no estan ressistint la invasió de plagues com la processionària i l’escarabat Tomicus.

L’organització d’aquesta sessió respòn a la necessitat expressada pel personal tècnic municipal de conèixer més a fons els efectes que les plagues tenen sobre l’arbrat, actuacions a emprendre en el moment que es detecta la malaltia i mesures de prevenció a les zones urbanes i zones verdes.
Els tècnics del Departament d’Agricultura, ramaderia i Pesca i Medi Natural de la Generalitat, Toni Torell i Eloi Beules seran els encarregats de formar en aquestes matèries els tècnics de serveis, tècnics de jardineria, caps de brigada de jardineria i professionals de la jardineria i forestal.
La sessió es gratuïta i complementa els protocols d’actuació que el Consell Comarcal va enviar als ajuntaments el passat mes de juliol.
Les inscripcions d’han de fer per correu electrònic ( pinedesmaresme@ccmaresme.cat ) indicant nom i cognoms i ajuntament i/o empresa

Data: 2016-09-16

Lloc: Ajuntament de Cabrera de Mar (Sala d’Actes sobre la Policia Local)

Adreça: 2 hores