Tot a punt per degustar la maduixa de la Vallalta

  


Els municipis d’Arenys de Munt, Canet de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Sant Pol de Mar ja ho tenen tot a punt per iniciar les jornades gastronòmiques i la Diada de la Maduixa. Representants polítics d’aquests municipis, la restauradora Carme Ruscalleda i pagessos del Maresme han presentat el programa d’aquest any.


Un dels productes que han donat renom internacional a la comarca del Maresme ha estat la maduixa, una fruita que actualment competeix en el mercat amb altres d’altres procedències, però que continua sent la reina en els paladars més exigents. La maduixa de la Vallalta té un gust i una textura ben singular. El seu tacte es mostra consistent, a la vista el color és ben viu i la seva olor ens ensenya clarament el seu origen. Coincidint amb les activitats que organitzen els municipis d’Arenys de Munt, Canet de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Sant Pol de Mar, restaurants, pastisseries i establiments d’elaboració artesanal ofereixen al públic les seves creacions que tenen com a ingredient principal la maduixa del Maresme. Per donar a conèixer les propostes de cada municipi per al cap de setmana del 2 i 3 de maig i per al 10 de maig, s’ha editat un opuscle al qual hi ha donat suport el Consorci de Promoció Turística. En aquest fulletó, que també podeu consultar on-line
clicant aquí
, també ofereix informació sobre les qualitats nutritives de la maduixa i una original recepta del restaurant Sant Pau: Quètxup de maduixots i tomàquet, tonyina pebrada. Una de les línies de treball del Consorci de Promoció Turística és donar suport i dinamitzar els municipis que treballen per la gastronomia. Èxit de públic al SITC Precisament l’oferta gastronòmica del Maresme, que al llarg de l’any organitza més de 50 jornades, ha estat un dels elements més sol·licitats pels visitants que el passat cap de setmana es van acostar a l’estand de Costa de Barcelona-Maresme en el Saló Internacional de Turísme de Catalunya (STIC). El Consorci fa una valoració molt positiva de l’acollida que la nostra marca turística ha tingut aquest any. Més visitants que en anys anteriors, una tipologia de públic força variada: famílies amb nens, joves, gent gran… que han demanat informació general de la comarca, de l’oferta cultural i de lleure i de les jornades gastronòmiques. El Consorci considera que al SITC s’ha assolit l’objectiu d’arribar al públic de proximitat, que té facilitat per visitar-nos al llarg de tot l’any.
Podeu accedir a l’opuscle amb informació sobre les Jornades Gatronòmiques i la Diada de la Maduixa
 

Clic aquí per a pdf