Viu un estiu bestial adoptant la teva mascota al CAAD Maresme

 

L’estiu sol ser una de les èpoques més dramàtiques per als centres d’acollida d’animals. Mentre augmenten les conductes incíviques d’abandonament de mascotes, es redueixen les adopcions. El Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia (CAAD) del Maresme vol capgirar aquesta tendència amb una campanya que posa en valor els avantatges d’adoptar un gos o un gat en època de vacances, quan es disposa de més temps per conèixer el nou membre de la família i compartir amb ell els moments de lleure.

Viu un estiu bestial! adopta el teu millor company de viatge al CAAD Maresme” és l’eslògan de la campanya que es posa en marxa amb el suport de l’associació de voluntaris VOLCAAD.

Vol trencar el mite de què les mascotes són un impediment per gaudir del perìode de vacances. Els temps han canviat i actualment cada vegada hi ha més espais i més establiments “animal friendly” que permeten a les mascotes compartir experiències de lleure amb els seus propietaris: platges, parcs, hotels, restaurants… valoritzen el seu servei adaptant-se a les necessitats de les persones que van acompanyades del seu animal de companyia.

A més, reflexionen des del CAAD Maresme, el temps de vacances és ideal per incorporar un nou membre a la família tota vegada que disposem de més temps per conèixe’l i afavorir l’adaptació a la nova situació.

A la campanya que promou el CAAD Maresme aparèixen dos dels animals que hi ha al Centre: en Puzzle (gos) i en Ramiro (gat) que somien amb les activitats que podrien dur a terme si haguessin estat adoptats: passejar, jugar, anar a la platja i compartir amb els seus propietaris qualsevol moment.

El Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia del Maresme, ubicat a Argentona, és un servei públic. Gestionat pel Consell Comarcal, es va inaugurar fa 10 anys per donar resposta a les necessitats dels municipis de la comarca que no disposen de núcli zoològic i gestionar l’adopció dels gossos i gats que han estat abandonats pels seus propietaris. Pel Centre passen una mitjana de 600 animals/any.

Actualment dóna servei a 15 municipis del Maresme: Argentona, Cabrera de Mar, Malgrat de Mar, Montgat, Òrrius, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Tiana i Tordera.

L’horari de visita és dimarts, dijous, divendres, dissabtes d’11h a 14h i de 16h a 18h; i els diumenges i festius d’11h a 14h.